Bakmakla yükümlü olan kişiler kimlerdir?

İçindekiler:

  1. Bakmakla yükümlü olan kişiler kimlerdir?
  2. Bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları kimlerdir?
  3. Babanın sigortasından kimler yararlanır?
  4. Agiye anne baba dahil mi?
  5. Kız çocuğu kaç yaşına kadar bakmakla yükümlü?
  6. Bir aileden iki kişi agi alabilir mi?
  7. AGI formuna anne baba yazılır mı?
  8. Baba çocuğuna kaç yaşına kadar bakmalı?
  9. Boşanan kadın babasının sağlık sigortasından faydalanabilir mi?

Bakmakla yükümlü olan kişiler kimlerdir?

Herhangi bir yerde çalışmayan yani herhangi bir sosyal güvencesi olmayan eşler bakmakla yükümlü olunan kişiler arasındadır. SGK tarafından tespit edilmiş, engelli olan çocuklar yaş sınırı olmadan bakmakla yükümlü olunan kişiler arasındadır. Kişinin anne ve babası bakmakla yükümlü olunan kişiler arasındadır.

Bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları kimlerdir?

Annemiz, babamız ve çocuklarımız birinci derecede kan bağımız olan akrabalarımızdır. Kardeşlerimiz, torunlarımız, dedemiz ve ninemiz (babaanne, anneanne) ikinci derece kan bağı olan akrabalarımızdır. Kardeşlerimizin çocukları yani yeğenler, amca, hala, dayı, teyze. Kayınvalide, kayınpeder.

Babanın sigortasından kimler yararlanır?

Öğrenciliği sırasında anne/babasının bakmakla yükümlü olduğu çocuğun sigortası 5510 sayılı Kanun ile değişikliğe uğradı. 5510 sayılı kanun öncesi, kız çocukları evlenene kadar veya boşandıktan sonra ölene kadar erkek çocukları ise 25 yaşına kadar eğitim şartı aranmaksızın anne veya babaları üzerinden sağlık ...

Agiye anne baba dahil mi?

Asgari geçim indirimi uygulanabilmesi için çocuğun mükellefle birlikte oturması ve 18 yaşını doldurmamış olması gerekir. Çocuk üniversite tahsilinde ise 25 yaşını dolduruncaya kadar anne babası AGİ'den yararlanır. Çocuklar için uygulanan AGİ'den anne ya da babadan sadece biri yararlanabilir.

Kız çocuğu kaç yaşına kadar bakmakla yükümlü?

'''de yürürlüğe giren 5510 sayılı Kanunla, bakmakla yükümlü olduğu kişi olarak anne ve babaları üzerinden kurum sağlık yardımlarından yararlanacak kız çocukları ile ilgili olarak; 18 yaşını doldurmuş olanların, orta öğrenim görmeleri halinde 20 yaşına, yüksek öğrenim görmeleri halinde de 25 yaşını ...

Bir aileden iki kişi agi alabilir mi?

Yasal düzenlemeye göre çalışanın kendisi, eşi ve çocukları haricinde bir kişinin AGİ'den yararlanacağına ilişkin bir düzenleme yoktur.

AGI formuna anne baba yazılır mı?

*Sadece Çocuklar Yazılacaktır Anne,Baba Kardeş vb. Akrabalar Yazılmayacaktır.

Baba çocuğuna kaç yaşına kadar bakmalı?

II. Süresi. Madde 328 - Ana ve babanın bakım borcu, çocuğun ergin olmasına kadar devam eder. Çocuk ergin olduğu halde eğitimi devam ediyorsa, ana ve baba durum ve koşullara göre kendilerinden beklenebilecek ölçüde olmak üzere, eğitimi sona erinceye kadar çocuğa bakmakla yükümlüdürler.

Boşanan kadın babasının sağlık sigortasından faydalanabilir mi?

Eşimden boşanmadan önce eşimin sağlık sigortasından yararlandım. Babam emekli sandığına bağlı ve ben onun sağlık güvencesinden yararlanabilir miyim? Eşinden boşanmış olan kadın babasının sigortası üzerinden sağlık hizmetlerinden yararlanır.