Yumuşak doku kanseri ne demek?

İçindekiler:

  1. Yumuşak doku kanseri ne demek?
  2. Yumuşak doku tümörleri Nelerdir?
  3. Kayahan ne kanseri oldu?
  4. Kayahan Ne zaman kanser oldu?

Yumuşak doku kanseri ne demek?

Sarkom (Yumuşak Doku Kanseri) Nedir? Sarkom, bağ dokusundan kaynaklanan ve nadir görülen bir kanser türüdür. Bağ dokusu, vücuttaki dokuları birbirine bağlayan ve destekleyen bir sistemdir. Sarkomlar, kemiklerde, kaslarda, tendonlarda, sinirlerde, kıkırdakta, yağ dokusunda veya kan damarlarında meydana gelebilir.

Yumuşak doku tümörleri Nelerdir?

Kemik ve yumuşak doku tümörleri vücudumuzdaki kemik, eklem, kıkırdak gibi dokular ile yumuşak doku olarak adlandırılan kas, damar, sinir ve yağ dokusu gibi dokulardan kaynaklanan tümörlerdir. Kemik ve yumuşak doku tümörlerinde “kanserleşen” dokular “sarkom” olarak isimlendirilir.

Kayahan ne kanseri oldu?

Açıklamada, "Küçük hücreli akciğer kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gören ünlü sanatçı Kayahan, sabah saatlerinde hayatını kaybetti" denildi. Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Nahit Çakar, “Hastamız bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Kayahan Ne zaman kanser oldu?

İlk kez 1990 yılında yumuşak doku kanserine yakalanan Kayahan, 2005 yılında 2. kez aynı kansere yakalandı, 2014 yılında 3. kez rahatsızlığı tekrar eden Kayahan, kanser tedavisi görmekteydi.