Açık öğretim düz lise kaç kredi ile biter?

İçindekiler:

  1. Açık öğretim düz lise kaç kredi ile biter?
  2. AÖL mezun olmak için kaç kredi lazım 2020?
  3. AÖL 1 sınavında en fazla kaç kredi alınabilir?
  4. 8 yarıyıl kaç sene?
  5. AÖL mezuniyet kredisi düştü mü?
  6. Lise Acikogretim nasil mezun olunur?

Açık öğretim düz lise kaç kredi ile biter?

AÖL KAÇ KREDİYLE MEZUN OLUNUR? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin 170 krediyle mezun olabileceklerini bildirdi. Açık Öğretim Lisesi'nde okuyan öğrenciler 8 dönem sonunda AÖL mezuniyet kredisine ulaştığında diploma alabiliyor.

AÖL mezun olmak için kaç kredi lazım 2020?

Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Bakanlık Makam Onayı ile 170 olarak belirlenmiştir. Mezuniyet şartlarını taşıyanlar (Ortak ve zorunlu dersi kalmayan, dönemi 8 ve üzeri, kredisi 170 ve üzeri) 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı 1.

AÖL 1 sınavında en fazla kaç kredi alınabilir?

Öğrenciler her dönem ortak ve seçmeli derslerden en fazla toplam 35 kredilik ders alabilirler.

8 yarıyıl kaç sene?

MADDE 5 – (1) Öğrencilere, öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi; 2 yıllık önlisans programları için 4 yarıyıl, 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıldır.

AÖL mezuniyet kredisi düştü mü?

Açık Öğretim Lisesinden (AÖL) mezun olabilmek için 192 kredi toplanması gerekiyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un son açıklaması sonrasında AÖL mezuniyet kredisi düşürüldü. Açık Öğretim Lisesine kayıtlı öğrenciler 8 (sekiz) dönemde gerekli krediyi tamamlayıp mezun olabiliyorlar.

Lise Acikogretim nasil mezun olunur?

Açık öğretim lisesinden mezun olabilmek için öğrencinin Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması, Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekir.