Tutanak resmi bir yazı mıdır?

İçindekiler:

  1. Tutanak resmi bir yazı mıdır?
  2. Resmi yazıların özellikleri nelerdir?
  3. Karar Resmi yazışma türü nedir?
  4. Fezleke kararı nedir?
  5. Resmi evrakta tarih Nasıl Yazılır?
  6. İmza yaşı tespit edilebilir mi?

Tutanak resmi bir yazı mıdır?

Tutanaklar aksi sabit oluncaya kadar hukuken geçerli belgelerdir. Bilgisayar ve daktiloda yazılabileceği gibi, okunaklı olmak şartıyla el yazısı ile de yazılabilir. Tutanak elle yazılacaksa dolma kalem veya tükenmez kalem kullanılır. Tutanaklar düzgün, kısa, anlaşılabilir ifade ile yazılmalıdır.

Resmi yazıların özellikleri nelerdir?

Resmi Yazışmalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler Gereken durumlarda iletilen yazı kağıda dökülerek çıkartılır. Yazılarda Times New Roman (12 punto) veya Arial (11 punto) yazı tipi geçerlidir. Yazı için sayfanın her alanından 2,5 cm boşluk bırakmaya dikkat edilmelidir. Sayı ve tarih mutlaka aynı hizada yazılmalıdır.

Karar Resmi yazışma türü nedir?

Resmi kuruluşların, tüzel kişilerin yönetim kurullarının bir konu üzerindeki görüşlerini tespit etmek amacıyla yazılan yazılara karar denir.

Fezleke kararı nedir?

Fezleke, herhangi bir konuda verilen kararın kısa bir özet haline getirilmesidir. ... Örneğin bir meslekte genellikle bu meslek siyasi veya hukuk olur çünkü fezlekeler en çok bu alanlarda görülür. Bir kişi biri hakkında olan olayı veya konuyu fezleke olarak vermek isterse olayı kısaltıp özet olarak yazmalıdır.

Resmi evrakta tarih Nasıl Yazılır?

MADDE 12- (1) Tarih; sayı ile aynı satırda olmak üzere yazı alanının en sağında gün, ay, yıl olarak rakamla ve aralarına nokta işareti “.” konularak yazılır (Örnek 3). Gün ve ay iki haneli, yıl ise dört haneli olarak düzenlenir (Örnek: 01.09.2019).

İmza yaşı tespit edilebilir mi?

Belgeyi düzenleyen kişinin el yazısı ya da imzasındaki zamana bağlı değişiklikler de belgenin yaşı hakkında fikir verebilmektedir. Belge üzerindeki yazıların kesişmeleri ve kâğıdın katlama çizgileri incelenerek, hangi yazının daha eski olduğu tespit edilebilmektedir.