Kalkaneal Spur ne demek?

İçindekiler:

  1. Kalkaneal Spur ne demek?
  2. Kalkaneal neresi?
  3. Heel Spur nedir?
  4. Plantar fasiit ne demek?
  5. Kemik kret nedir?
  6. Kalkaneal zemin açısı kaç olmalı?
  7. Topuk dikeni nerede olur?

Kalkaneal Spur ne demek?

Halk arasında Topuk dikeni ismi kullanılan Epin Calcanei, sıklıkla kalkaneus kemiği (topuk kemiği) üzerinde küçük ayak kasların ve plantar fasyanın (ayak tabanındaki bağ dokusu) yapışma yerinde iltihaplanmasına bağlı kemikleşmenin olmasıdır.

Kalkaneal neresi?

Kalkaneus, ayağın yerle temas eden topuk kısmında yer alan üstte talus ile eklem yapan ayak kemiklerinden birisidir.

Heel Spur nedir?

Topuk dikeni (HEEL SPUR), topuk kemiğinde gelişen sivri uçlu kemik büyümeleridir. Kalkaneus olarak adlandırılan topuk kemiğinin altında kalsiyum birikintilerinin oluşturduğu yapılardır.

Plantar fasiit ne demek?

Plantar fasciitis, en yaygın topuk ağrısı nedenidir. Ayak tabanının altında ağrılı inflamasyondur. Plantar fasyanın enflamasyonu ve kalınlaşmasıdır. Plantar fasyanın özellikle kalkaneus'a yapışma yerinde tekrarlayan mikrotravmalar sonucu oluşan aşırı kullanım yaralanmasıdır.

Kemik kret nedir?

İmplant yapılması için yetersiz kemik olduğu durumlarda kemiğin kalınlaştırılması ve yüksekliğinin arttırılması amacıyla yapılan, özel olarak üretilen veya hastanın kendi kemiğinin destek olarak kullanıldığı tedavilerdir.

Kalkaneal zemin açısı kaç olmalı?

1- Kalkaneus-zemin açısı (KZ): Kalkaneusun alt yüzünden çizilen teğet çizgi ile zemin arasındaki açıdır (Şekil 2). Normalde 20-25°'dir. 15°'nin altında olması pes planus olarak kabul edilir.

Topuk dikeni nerede olur?

Topuğun önünde ayak kemerinin hemen altında ya da topuğun arkasında bulunabilir. Topuğun arkasında gelişen topuk dikeni sıklıkla aşil tendonunun iltihaplanması ile ilişkilendirilir. Aşil tendiniti olarak bilinen bu iltihabi durumda ayağın ön kısmına basınç uygulanması hassasiyet ve topuk ağrısında artışa neden olur.