Araba neden uğultu yapar?

İçindekiler:

  1. Araba neden uğultu yapar?
  2. Araba gaza basınca neden uğultu yapar?
  3. Araç motor sesi neden değişir?
  4. Araba lastikleri neden ses yapar?
  5. Motor neden ses çıkarır?
  6. Motor ötmesi nedir?

Araba neden uğultu yapar?

Gelen uğultu sesi eğer vitesle alakalı değilse yani araç seyir halinde gaza basınca veya bırakınca gelen seste değişiklik olmuyorsa ve vitesi giderken boşa atınca dahi ses gelmeye devam ediyorsa bu yüksek ihtimalle tekerlek bilyalarından geliyodur. Diğer adı da porya bilyası diye de bilinir.

Araba gaza basınca neden uğultu yapar?

Otomobillerde bulunan turbo sisteminin basınca dayanıklı hortumları vardır. Bu hortumlar vasıtasıyla soğuk hava yannma odasına taşınmaktadır. Zamanla eskiyen veya özelliğini kaybeden turbo hortumlarında kaçakların oluşması normal bir durum olarak görülür. Turbo hortumu hava kaçırdığında gaza basınca hava sesi çıkartır.

Araç motor sesi neden değişir?

Yakıt tipi, arabanın kullanım şekli, yaşı gibi etkenler motorun zamanla farklı sesler çıkarmasına neden olabilir. Bu seslerin bazıları olağan olsa da bir çoğu hafif ya da önemli arızalara işaret eder. Bu nedenle mevcut arabanız için motor seslerini dinleyerek oto bakım ustasına gidebilirsiniz.

Araba lastikleri neden ses yapar?

Aldığınız yeni lastikler size gürültülü mü geldi? Bu normal: Yeni lastiklerin bir alıştırma süresinden geçmeye ihtiyacı vardır. Bir müddet sonra, lastik diş derinliği düzenli bir şekilde aşındıkça lastiklerin biraz daha sessiz hale gelmeleri mümkündür.

Motor neden ses çıkarır?

İçten yanmalı motorlarda pistonlar, silindirlerin içerisinde hareket eder. Silindirlerin aşınması ve büyümesi ya da pistonların deforme olması ve küçülmesi durumunda motordan sanki bir cisme vuruluyormuş gibi ses çıkar. Sesin kaynağı piston ya da silindirler olduğu için dikkat edilmesi ve üzerinde durulması gerekir.

Motor ötmesi nedir?

Eğer araç motorundan gelen ıslık sesi rölantideyken geliyorsa muhtemelen sorun motor ile alakalı değildir. ... Aracınız yüksek devirdeyken ses geliyorsa bu turbo aksamında bir kaçak veya kopma olduğunun göstergesi olabilir. Bu gibi bir durumda aracınızı mümkün olduğunca çabuk yetkili servise götürmeniz gerekmektedir.