Pet pasaport nasıl çıkartılır?

İçindekiler:

  1. Pet pasaport nasıl çıkartılır?
  2. Pet Passport ne işe yarar?
  3. Hayvanlara pasaport nasıl alınır?
  4. Kedi pasaportu gerekli mi?
  5. Hangi hayvanlara pasaport verilir?
  6. Köpeğimi yurtdışına nasıl çıkarırım?
  7. Evcil hayvan aşı karnesi nasıl alınır?
  8. Kedi mikroçip zorunlu mu?
  9. E devletten hayvan pasaportu nasıl alınır?
  10. Türkiyeden Almanyaya köpek nasil getirilir?
  11. Kuduz titrasyon testi ne kadar sürer?
  12. Kedi pasaportu zorunlu mü?

Pet pasaport nasıl çıkartılır?

Yolculuktan 48 saat önce Tarım İl Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü'nden Veteriner Sağlık Sertifikası almalısınız. Bu belgeyi evcil hayvanınızın aşı karnesinin aslı ve fotokopisi, kuduz titrasyon test sonucu ve evcil hayvanınızı yanınızda götürerek alabilirsiniz.

Pet Passport ne işe yarar?

Avrupa Birliği Ülkelerine'ne Türkiye'nin de içinde bulunduğu üçüncü ülkelerden giriş yapacak olan pet hayvanlarına yönelik yeni bir Pet Pasaport uygulaması başlatılmıştır. Bu Pet Pasaport uygulaması, tarihinden itibaren üye ülkelere seyahat edecek tüm petler için zorunlu hale gelmiştir.

Hayvanlara pasaport nasıl alınır?

https://tekpencere.tarbil.gov.tr/ *adresine E- Devlet şifresiyle giriş yapılır. Üst kısımda bulunan “BELGE AL“ tıklanarak, Hayvan Pasaportunu almak istediğiniz hayvanlar seçilip ödeme yapılarak doğrulanabilir Hayvan Pasaportu alınır.

Kedi pasaportu gerekli mi?

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında imzalanan protokolle kedi, köpek ve gelincik sahiplerine, besledikleri hayvanlar için pasaport ve mikroçip takma zorunluluğu getirildi.

Hangi hayvanlara pasaport verilir?

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında imzalanan protokolle kedi, köpek ve gelincik sahiplerine, besledikleri hayvanlar için pasaport ve mikroçip takma zorunluluğu getirildi.

Köpeğimi yurtdışına nasıl çıkarırım?

Tarım İlçe Müdürlüğü'nden, uçuş tarihinden 3 gün önce yurt dışına çıkabilmesi için uçuracak yolcunun adına düzenlenmiş uygunluk belgesi alınır. Köpek ya da kedi, taşıma çantasıyla beraber 8 kilogramı aşmıyorsa kabinde seyahat edebilir. 8 kilogramı aşan hayvanlar ise ancak kargo bölümünde seyahat edebilir.

Evcil hayvan aşı karnesi nasıl alınır?

Kedi aşı karnesi çıkarmak için Bölge Veteriner Hekimler Odası'na başvurmak gereklidir. Farklı bölgelerde henüz yaygın olmamakla birlikte genellikle büyük şehirlerde kedi aşı ve sağlık karneleri yaygın şekilde talep edilmektedir.

Kedi mikroçip zorunlu mu?

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında imzalanan protokol sonucunda sahipli kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takma zorunluluğu getirildi.

E devletten hayvan pasaportu nasıl alınır?

👉 *https://tekpencere.tarbil.gov.tr/ *adresine E- Devlet şifresiyle giriş yapılır. Üst kısımda bulunan “ *BELGE AL* “ tıklanarak, Hayvan Pasaportunu almak istediğiniz hayvanlar seçilip ödeme yapılarak doğrulanabilir Hayvan Pasaportu alınır.

Türkiyeden Almanyaya köpek nasil getirilir?

Türkiye'den Almanya'ya köpek götürebilmek için belli başlı bazı belgelerin tamamlanması gerekiyor. Bu belgelerin başında Şüphesiz veteriner kontrolü altında alınacak karne ve mikroçip üzerinden işlemler yer alıyor. Daha sonra yurt dışına çıkarılacak köpek için gerekli pasaport ve belgeler tamamlanmalıdır.

Kuduz titrasyon testi ne kadar sürer?

Numune takibi amacı ile Enstitümüz Numune Kabul ve Raporlama Şefliğinin 0312 326 00 90 /162-341 numaralı telefonundan bilgi alınabilir. Test süresi 3 iş günüdür. Test edilecek serumlar Enstitüye geliş tarihlerine, haftalık test sayısına ve laboratuvar iş planına göre belirlenir.

Kedi pasaportu zorunlu mü?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca kedi, köpek ve gelincik sahiplerine, besledikleri hayvanlara pasaport ve mikroçip takma zorunluluğu getirildi.