Protohistorya ne yapar?

İçindekiler:

  1. Protohistorya ne yapar?
  2. Protohistorik dönem nedir?
  3. Prehistorya Nedir anlamı?
  4. Etnoarkeoloji nasıl bir bilim dalıdır?

Protohistorya ne yapar?

Bölüm mezunları; Kültür Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda, kamu müzelerinde, özel müzelerde, belediyelerin ilgili birimlerinde arkeolog olarak çalışabiliyorlar. Ayrıca mezunların; gerekli akademik adımları tamamladıkları takdirde, akademik kariyer yapabilme olanağı da bulunuyor.

Protohistorik dönem nedir?

Protohistorya, bazı arkeologlar ve tarihçiler tarafından tarihöncesi (prehistorya) ile tarih arasında kalan dönemi adlandırmak için kullanılır. ... Örneğin, Avrupa'da, Keltler ve Cermen kabileler, Yunan ve Roma metinlerinde kendilerinden bahsedildiği için, protohistorik olarak kabul edilebilirler.

Prehistorya Nedir anlamı?

Prehistorya, insan ve insanın yaşam biçimine ilişkin tüm kalıntıları araştırma ve kazılar yoluyla inceleyen bilim dalıdır. Tarih öncesi arkeoloji olarak da anlandırılabilen prehistorya, yazının bulunduğu döneme kadarki tarihsel gelişmeleri inceler. Prehistorik dönem tarihlemeleri bölgelere göre değişiklik gösterir.

Etnoarkeoloji nasıl bir bilim dalıdır?

Etnoarkeoloji, etnoloji ve arkeoloji terimlerinin birleştirilmesinden oluşturulan bir birleşik terimdir. Temelde etnolojinin yöntemlerini benimsemesine rağmen, asıl amacı arkeolojik buluntuları daha iyi yorumlayabilmek ve anlamaktır.