Zerdeçal çayı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Zerdeçal çayı ne işe yarar?
  2. Zerdeçal çayı ne kadar içilmeli?
  3. Zerdeçal kurusu nasıl kullanılır?
  4. Zerdeçal tozu ne ise yarar?
  5. Zerdeçal sıcak su ile içilir mi?

Zerdeçal çayı ne işe yarar?

Zerdeçal çayı, antioksidan ve anti-enflamatuar özellikleri sayesinde pek çok hastalığa karşı koruyucu özelliği olan lezzetli bir içecektir. Bağışıklığı güçlendirir, sindirim sistemini ve kalp sağlığını destekler, kansere ve Alzheimer'a karşı korur.

Zerdeçal çayı ne kadar içilmeli?

Zerdeçal çayı ne sıklıkla içilir? Zerdeçal çayını günde bir fincan içmeniz yeterli. Etkisini daha fazla göstermesi için sabah saatlerinde içmeye özen gösterin deriz.

Zerdeçal kurusu nasıl kullanılır?

Zerdeçalın en sık kullanımı çay ve baharat şeklindedir. Zerdeçal çayı yapmak için yaklaşık 1 litre kaynamış suya 1-2 tatlı kaşığı toz zerdeçal eklenerek demlenebilir. Demleme işlemi 10 dakika sürmelidir. Daha sonra zerdeçal tozu sudan süzülerek çayı içilebilir.

Zerdeçal tozu ne ise yarar?

Zerdeçalın içeriğindeki antioksidanların yaşlanmayı geciktirici etkisi vardır. Hazmı kolaylaştırıcı etkisi sayesinde kilo vermeye yardımcı olur. Kireçlenme ve romatizma gibi hastalıklarda doğal kür olarak kullanılır. Kötü kolesterolü düşürmede etkilidir.

Zerdeçal sıcak su ile içilir mi?

1 su bardağı kadar suyu kaynatın ve ılımaya bırakın. Su ılıdıktan sonra içine toz ya da taze zerdeçalı ve bir tutam karabiberi ekleyin. Eğer taze zerdeçal kullandıysanız bir süre demlenmesini bekleyip taneleri içinden çıkarın. Eğer toz zerdeçal kullandıysanız bir kaşıkla güzelce karıştırıp ılıkken afiyetle için.