Yavru kedi yaş mama ne zaman?

İçindekiler:

  1. Yavru kedi yaş mama ne zaman?
  2. Yavru kedi yaş mama yiyebilir mi?
  3. Yavru kedi için yaş mama mı kuru mama mı?
  4. Yavru kedi yaş mama yerse ne olur?

Yavru kedi yaş mama ne zaman?

Yaşamının ilk 4–5 haftasında, yavru kediniz ihtiyaç duyduğu tüm besinleri annesinden alacak. Normal şartlar altında 7 haftalıkken sütten kesilir ancak 4'üncü haftasına girdikten sonra Whiskas® Yavru Kedi Poşet Maması gibi özel olarak hazırlanmış bir mamayı yemeye alıştırabilirsiniz.

Yavru kedi yaş mama yiyebilir mi?

Yavru kediniz dört haftalıkken katı mamaya ilgi göstermeye başlayacaktır. Bu durumda yavru kedinizi sütten kesmeye başlayabilirsiniz. Yavru kedinizin katı mamaya geçişini kolaylaştırmak için tanelerinin ıslatılarak yumuşatılabilen ve püre haline getirilebilen özel mamaları veya yaş mamaları tercih edin.

Yavru kedi için yaş mama mı kuru mama mı?

Yaş mama, kedinizin su alımını artırmaya yardımcı olurken kuru mama kedinizin diş sağlığına korumaya yardımcı olur. Yaş mamanın aroması, yeme konusunda seçici davranan kedilerin ilgisini çeker, kuru mama da gün boyunca kasede bozulmadan kalabilir.

Yavru kedi yaş mama yerse ne olur?

Kediler için Yaş Mama İçerisinde bulunan nemden dolayı yaş mamalar kedilerin böbreklerine, midesine, bağırsak sistemlerine oldukça iyi gelmektedir. Kediler, yaş mama tükettiklerinde bunu kuru mamaya oranla çok daha kolay sindirmektedir.