Şah damarı tümörü nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Şah damarı tümörü nasıl anlaşılır?
  2. Tırnakta glomus tümörü nedir?
  3. Glomus tümörü nerede olur?
  4. Kulakta kist olur mu?
  5. Glomus tümörü nedir?
  6. Glomus Jugulare tümörü nedir?
  7. Boyun kireçlenmesi için hangi doktora gidilir?

Şah damarı tümörü nasıl anlaşılır?

Şah damarı tümörlerinin belirtileri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Kalko, "Başta zonklama, ensede ağrı, ses kısıklığı, boyunda şişlik ya da bir kitle, yüzde eğilmeler, felç atağı geçirme, baş ağrısı dengesiz ve kontrolsüz tansiyon gibi belirtiler.

Tırnakta glomus tümörü nedir?

Tırnak yatağı altında yer alan iyi huylu nadir kitlelerdir. Genellikle tanı konulması oldukça güçtür. Bu yüzden hastalar uzun süre tümörün varlığından haberdar değildir.

Glomus tümörü nerede olur?

Glomus tümörü tipik olarak şah damarı olarak bilinen karotid arterin ikiye ayrıldığı, çatal bölgesine yerleşir.

Kulakta kist olur mu?

Kolesteatom, kulağınızın orta kısmında, kulak zarının arkasında gelişebilen anormal, kansersiz bir cilt büyümesidir. Bu bir doğum kusuru olabilir, ancak en çok sıkça tekrarlayan orta kulak enfeksiyonlarından kaynaklanır. Bir kolesteatoma genellikle eski deri katmanlarını tutan bir kist veya kesesi olarak gelişir.

Glomus tümörü nedir?

Glomus cisimciği; büyük toplar ve atardamarların duvarında bulunan, damar içindeki kanın oksijen, karbondioksit ve asitlik oranını algılayan yani sensör görevi gören yapılardır. Bu yapılardan kaynaklana tümörlere Glomus tümörleri denir. Glomus tümörleri yerleştiği yere göre isim alır.

Glomus Jugulare tümörü nedir?

Kafa içinde görülen 2 tür glomus tümörü vardır. Beynin en büyük toplayıcı damarı olan juguler venden kaynaklananlara “Glomus jugulare”, iç kulakta yerleşenlere ise “Glomus timpanicum” adı verilir. Bu tümörler kulakta işitme kaybı, çınlama, yüz felci veya yutma güçlüğü gibi şikâyetler yapabilir.

Boyun kireçlenmesi için hangi doktora gidilir?

Boyun ağrısı için hastanelerin ortopedi veya fizik tedavi polikliniklerine başvurmak gerekir.