4 yıllık ortez protez Bölümü Nedir?

İçindekiler:

  1. 4 yıllık ortez protez Bölümü Nedir?
  2. Ortez protez Nedir maaşları?
  3. 4 yıllık ortez protez mezunu ne iş yapar?
  4. 2 yıllık ortopedi mezunu ne iş yapar?
  5. Ortopedi nasıl bir bölüm?
  6. Ortez Protez Bölümü 2 yıllık nedir?

4 yıllık ortez protez Bölümü Nedir?

Ortez-Protez Bölümü; Ortopedik ya da nörolojik hastalığı bulunan veya ortopedik engelli kişilerin ihtiyaçlarına yönelik yardımcı ve tamamlayıcı cihazları yapan kişileri yetiştirirler. ... Bölüm mezunları, doktorların yönlendirmesi ile yaptıkları muayenelerde ortez ve protez ürünler hazırlar.

Ortez protez Nedir maaşları?

Yine de tabloda da belirtildiği üzere yeni başlayan ortopedi teknikeri maaşı 2021 yılında ortalama olarak 4600-4800 TL dolaylarında olacaktır. Bu rakama devlete aktarılan giderler olan 1000-1200 TL civarlarında tutan rakam eklendiğinde tıbbi protez ve ortez teknikeri brüt maaşı ortaya çıkacaktır.

4 yıllık ortez protez mezunu ne iş yapar?

Ortez- Protez Bölümü'nden mezun kişiler; prostetik, ortetik üretim ve uygulamaların yapıldığı devlet, üniversite ve özel hastanelerin protez ve/veya ortez laboratuvarında prostetist ortetist olarak görev yapacaklar, sanayi ile işbirliği içerisinde protez ve ortezlerin aksamlarının üretimi ile ilgili atölyelerde ...

2 yıllık ortopedi mezunu ne iş yapar?

Ortopedi teknikeri; hastalara yapılan muayenelerde doktorun talimatlarına uygun bir şekilde protez ve ortez ürünler hazırlayarak tedaviye katkıda bulunan kişidir.

Ortopedi nasıl bir bölüm?

Ortopedi; genel şekilde iskelet ve kas sistemi hastalıklarıyla ilgilenmektedir. Ortopedi bölümünde, hasta bireylere gereken bilgilendirilmeler yapılmaktadır. Daha sonra tedavi için uygun medikal ve cerrahi, bilimsel metotlar ile uygulanmaktadır.

Ortez Protez Bölümü 2 yıllık nedir?

Ortopedik Protez ve Ortez programı, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 yıllık ön lisans eğitimi veren geniş iş olanaklarına sahip bir program. Ortopedik Protez ve Ortez programından mezun olan öğrencilere “Ortopedik Protez ve Ortez Teknikeri” unvanı veriliyor.