Fason üretim ne şekilde yapılır?

İçindekiler:

  1. Fason üretim ne şekilde yapılır?
  2. Fason üretim hangi sektörde kullanılır?
  3. Kesikli üretim ne demek?
  4. Fason paketleme nedir?
  5. Üretim Sözleşmesi ne demek?
  6. Kesikli üretim tipleri nedir?
  7. Kesikli üretim nedir örnek?

Fason üretim ne şekilde yapılır?

Fason üretim, temel anlamda, bir firmanın başka bir üretici firmaya kendi talepleri doğrultusunda ürün ürettirmesi demektir. Fason üretimde ürünün markası üretimi yaptıran firmaya ya da üreticiye ait olabilir. Aynı şekilde ürettirilecek ürünün pazarlanması taraflardan herhangi biri tarafından gerçekleştirilebilir.

Fason üretim hangi sektörde kullanılır?

Fason üretim genellikle bilgisayar ve telefon sektöründe yaygın olarak kullanılıyor.

Kesikli üretim ne demek?

Kesikli üretimde farklı ürünlerden az miktarda üretim söz konusudur. Farklı ürünlerin üretimi,genel amaçlı makineler üzerinde bağzı ayarlamalar yapılarak gerçekleştirilir. Aynı fonksiyonel ürünlerin bir arada bulunduğu bir yerleşim düzeni görülür.

Fason paketleme nedir?

Fason paketleme müşteriye ya da firmaya ait ürünlerin istenilen standartlarda fason ambalaj yapılmasıdır. Dolum materyalleri müşteriye ait olan fason paketlemede, müşteri isteklerine bağlı olarak istenilen adette ve ölçüde fason paketleme yapılmaktadır.

Üretim Sözleşmesi ne demek?

Tarafların gerekli hak ve yükümlülüklerini gösteren sözleşmedir. Fason üretimi boyunca uyulması gereken kuralar, mali anlaşmalar, sözleşme feshi, ürünler, adetler hakkında detaylı bilgiler içerir. Üretici ve ürün sahibi arasında yapılmaktadır.

Kesikli üretim tipleri nedir?

Kesikli Üretim Düzensiz ve farklı ürünlere yönelik talep olduğunda kullanılan üretim tipidir. Ürünler farklı olduğundan özel amaçlı değil genel amaçlı makineler kullanılır. Müşterilere teslim tarihi yerine teslim aralığı verilir.

Kesikli üretim nedir örnek?

Bu tip üretim sistemlerine ; petrol rafinerileri, plastik, çimento, şeker ,kağıt üretimi örnek gösterilebilir. Kesikli üretimde farklı ürünlerden az miktarda üretim söz konusudur. Farklı ürünlerin üretimi,genel amaçlı makineler üzerinde bağzı ayarlamalar yapılarak gerçekleştirilir.