Tanzanit taşı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Tanzanit taşı ne işe yarar?
  2. Tanzanit taşı değerli mı?
  3. Tanzanit taşı nerelerde bulunur?
  4. Tanzanit taşı ne renktir?
  5. Zultanit taşı kac renk değiştirir?

Tanzanit taşı ne işe yarar?

Tanzanit, işitme duyusunu güçlendirmeye, yüksek tansiyona, depresyonun olumsuz etkilerini yok etmede, biyolojik ve ruhsal olarak görme yetisini arttırma da çok etkili olduğu ifade ediliyor. Aynı zamanda Boğaz, kalp ve 3. göz çakrası üzerinde etkili ve zihin ve kalbin enerjisini yükselmesinde yardımcı olmakta.

Tanzanit taşı değerli mı?

Çok değerli bir taş olmasıyla tanınan tanzinit taşı, 1967 yılında Tanzanya'da keşfedilmiş, ismini de buradan almıştır. Tanzanit, Zoisit taşının az bulunan alt türüdür. Dünyanın başka bir bölgesinde de bulunmamaktadır. Ancak saydam Zoisitin belirli sıcaklıkta ısıtılmasıyla da oluşturulabilmektedir.

Tanzanit taşı nerelerde bulunur?

Tanzanit taşı, Tanzanya'da keşfedilmiş, ismini de buradan almıştır. Dünyanın başka bir bölgesinde bulunmamaktadır. Ancak saydam Zoisitin belirli sıcaklıkta ısıtılmasıyla da oluşturulabilmektedir.

Tanzanit taşı ne renktir?

Dünya üzerinde bulunan en nadir değerli taşlardan olduğu belirtilen Tanzanit taşlarının 20 yıl içinde tükenebileceği belirtiliyor. Taşlar yeşil, kırmızı, mor ve mavi renkte olabilirken, ağırlıklı olarak mücevherat yapımında kullanılıyor. Sadece Tanzanya'da çıkarılan tanzanit taşı, koyu mor-mavi tonlarında oluyor.

Zultanit taşı kac renk değiştirir?

Güneş ışığına tutulduğunda parlak yeşil renkteyken, mum ışığında pembe-mor karışımı bir renge döner. pembesi, sarı, uçuk şeftali rengi, ve kızıl renkli olarak farklı ışık kaynakları altında görülür. değişiminin yanı sıra kedi gözü özelliğine de sahiptir.