Maşa servisi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Maşa servisi nasıl yapılır?
  2. Garson maşa servisi nasıl yapılır?
  3. Servis edilirken hangi taraftan?
  4. Istakoz servisi nasıl yapılır?
  5. Yemek sıralaması nasıl olmalı?
  6. Garsonluk yaparken nelere dikkat edilmeli?
  7. Istakoz evde nasıl yapılır?

Maşa servisi nasıl yapılır?

Maşa; aynı boy kaşık ve çatalın sağ el ile tutulup yiyecek servisi yapamaya yarayan servis aracıdır. Çoğunlukla büyük kaşık ve büyük çatal kullanılır. Konuk çatalı sol eline kaşığı da sağ eline alarak yemeği, kayık tabaktan kendi tabağına alır.

Garson maşa servisi nasıl yapılır?

Tabak ve diğer malzemeleri masaya koyarken nazik bir şekilde davranın. Maşa servisinin uygulandığı durumlarda saat yönünün tersinde ilerleyin ve soldan, sağ elle servis yapın. Yiyeceklerin şeklini bozmayın. Püre türü yiyecekleri kaşıkla alıp, tabağa çatalla sıyırarak servis edin.

Servis edilirken hangi taraftan?

Yemekler daima sol taraftan servis edilir. Çorba içildikten sonra kaşıkları ya sapı sağa gelecek şekilde ya da öne gelecek şekilde tabağın içinde bırakılmalıdır. Su servisi yemek servisi başlamadan önce bardaklar masadan kaldırılmadan sağ taraftan bardaklara konarak yapılır.

Istakoz servisi nasıl yapılır?

Haşlanmış ıstakozun eti ıstakozun kabuğu bozulmadan çıkarılır. İnce dilimler halinde kesilir. Dilimlerin üzerine havyar, siyah mantar, yumurta dilimleri yerleştirilerek garnitürlenir. Servis kabuğunda veya tekrar kabuğunun üzerine dizilerek servis edilir.

Yemek sıralaması nasıl olmalı?

İlk tabak, onur konuğuna takdim edilir. Yemekler hep soldan verilir, boş tabaklar ise sağdan alınır. Her yemekte çatal, bıçak ve tabağın değiştirilmesi iyi olur. Fakat isteğe bağlı olan bu değiştirme işi, balık ve meyvede kesin bir zorunluluktur.

Garsonluk yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir garson ya da servis elemanı kıyafetlerine, temizliğine, eline yüzüne dikkat etmeli. Müşteriyle bire bir muhatap olan kişi odur; bu nedenle düzenli ve temiz görünüm büyük önem taşır. Garsonun bakımsız oluşu, algısal olarak müşterinin de o mekan hakkında kötü düşünmesine, mekanın pis olduğunu düşünmesine yol açar.

Istakoz evde nasıl yapılır?

Istakoz Yemeği Nasıl Yapılır?
  1. Istakozu büyük bir bıçak yardımıyla dikkatlice ikiye bölün ve içini temizleyin.
  2. Geniş bir kabın içerisinde zeytinyağı, limon suyu, tuz ve ince kıyılmış sarımsakları karıştırın.
  3. Bu karışımı, ıstakozun içine sürün.
  4. Istakozu kabuklu kısmı dışarıya gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
Daha fazla öğe...