Bursluluk nasıl kesilir?

İçindekiler:

  1. Bursluluk nasıl kesilir?
  2. Özel okula gidenler burs alabilir mi?
  3. Ortaokul ogrenci bursu ne kadar?
  4. Burslu alan öğrenci yatılı kalabilir mi?

Bursluluk nasıl kesilir?

Eylül 2018'de KYK burs yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre not ortalaması 4'lük sistemde 2.00'nin altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Almakta olduğunuz bursun devam edebilmesi için not ortalamanızın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarında 2.00 ve üzeri olması gerekmektedir.

Özel okula gidenler burs alabilir mi?

ÖZEL OKUL ÖĞRENCİLERİ DEVLETE GEÇERSE BURS ALABİLİR - Özel okul öğrencileri İOKBS'ye başvurabilir; sınavı kazananlar MEB'e bağlı yurtiçindeki resmî (devlete ait), örgün okul/kurumlarda (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam ederse bu haklarından yararlanabilir.

Ortaokul ogrenci bursu ne kadar?

PYBS bursu zam gelmemiş haliyle 1 ayda bir yatırılmak koşuluyla 329,91 TL'dir. Yeni eğitim öğretim döneminde burslara zam gelmesi beklendiğinden bu rakamda değişim olacağını bilmenizi isteriz. Parasız yatılılık ve bursluluk ödemeleri her ay ödenir. Genelde ödemeler yaklaşık 10-15 gün gecikmeyle ödenir.

Burslu alan öğrenci yatılı kalabilir mi?

(1) Ortaöğretim kurumlarında ortaöğretim süresi boyunca bir defaya mahsus olmak üzere parasız yatılı öğrenciler bursluluğa, burslu öğrenciler parasız yatılılığa geçirilebilir.