İltica başvurusu nereden yapılır?

İçindekiler:

  1. İltica başvurusu nereden yapılır?
  2. Isveçe iltica nasıl edilir?
  3. Iltica ne kadar sürer?
  4. İltica vermek nedir?
  5. Siyasi sığınma talebi nedir?

İltica başvurusu nereden yapılır?

Sığınma başvurunuzu gerçekleştireceğiniz yetkili makamlar Bölgesel Sığınma Ofisleri ve Sığınma Şubeleridir. Eğer bir Kabul ve Kimlik Teyit Merkezinde (KYT) bulunuyorsanız, başvurunuz KYT memurları tarafından da kayıt altına alınabilir. Uluslararası Koruma başvurusu şahsen gerçekleştirilir.

Isveçe iltica nasıl edilir?

İsveç'te sığınma talebinde bulunmak istiyorsanız Göç İdaresi'ne [Migrationsverket] giderek başvurunuzu bizzat elden teslim etmelisiniz. İsveç'e gelmeden önce sığınma talebinde bulunulamaz. İsveç'e giriş yaparken sınır polisi ile karşılaşırsanız, sığınma talebinde bulunmak istediğinizi söylemelisiniz.

Iltica ne kadar sürer?

İltica başvurusu ne kadar sürer? Her iltica davasının süreci birbirinden farklıdır. Bu süreç iki aydan beş yıla hatta altı yıla kadar uzayabilmektedir.

İltica vermek nedir?

İltica, yaşadığı ülkeden ayrılarak bir başka ülkeden sığınma talebinde bulunmaktır. Bu talepte bulunurken kişinin iltica etme sebeplerini ve kanıtlarını önceden hazırlamış olması gerekmektedir. Buna göre yaşadığı ülkede hayati tehlikesi bulunan herkes iltica başvurusu yapma hakkına sahiptir.

Siyasi sığınma talebi nedir?

Sığınma hakkı ya da iltica hakkı, kimi ülkelerin önceden belirlenmiş koşullara uygun başvurularda bulunan kimselere verdiği hukuki ve politik bir haktır. ... Bir ülkede yaşanan içsavaş, savaş, çatışma, katliam ya da soykırım gibi durumlarda kitlesel sığınma istemleri yapılabilir.