Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kimlerden oluşur?

İçindekiler:

  1. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kimlerden oluşur?
  2. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kaç günde karar verir?
  3. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararı nedir?
  4. Yüksek Hakem Kurulu kaç üye?
  5. Yüksek hakem Kurulu kimlerden oluşur?
  6. Yüksek Hakem Heyeti kararı kaç günde çıkar?
  7. Hakem Kurulu ne zaman karar verecek?
  8. Toplu Sözleşme hakem Heyeti kaç kişi?
  9. Yüksek hakem Heyeti kararı kaç günde çıkar?
  10. Tüketici hakem Heyeti üyeleri kimlerden oluşur?
  11. Yüksek Hakem Kurulu toplu iş sözleşmesi ne kadar sürer?
  12. Yüksek Hakem Kurulu neye göre karar verir?
  13. Tahkim Kurulu Kararları ne demek?
  14. Hakem heyeti kararları kesin hüküm teşkil eder mi?

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kimlerden oluşur?

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Başkanı ve her bir üyesi için aynı usul ve esaslar çerçevesinde birer yedek üye görevlendirilmektedir. “Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, Başkanın çağrısı üzerine Başkan dahil en az sekiz üyenin katılımı ile toplanır.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kaç günde karar verir?

(2) Bu toplu sözleşme görüşmeleri, başladığı tarihten itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun kararının alınması da dahil olmak üzere otuz gün içinde sonuçlandırılır.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararı nedir?

2-4688 sayılı Kamu Görevlileri ve Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu uyarınca düzenlenmekte olan toplu sözleşmeler veya toplu sözleşme imzalanmaması halinde verilen Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararları; “Kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarını düzenleyen mevcut mevzuat hükümleri dikkate alınarak kamu ...

Yüksek Hakem Kurulu kaç üye?

olmak üzere onbir üyeden oluşur. Birinci fırkanın (b) bendi gereğince belirlenen üyeler, konfederasyonlarca belirlenen üyeler ile öğretim üyeleri, toplu sözleşme görüşmelerinin başlamasından iki hafta önce Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

Yüksek hakem Kurulu kimlerden oluşur?

Bunlar YHK başkanı olarak Yargıtay'ın iş davalarına bakan dairenin başkanlığında, Türkiye Cumhurbaşkanınca bakanlıklar bünyesi dışından seçilen tarafsız bir üye, üniversitelerin iş hukuku veya ekonomi öğretim üyeleri arasından Yükseköğretim Kurulunca seçilecek bir üye ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ...

Yüksek Hakem Heyeti kararı kaç günde çıkar?

Yönetmeliğin 29. maddesine göre ise özel hakem, uyuşmazlığı incelemeye başladığı tarihten itibaren otuz gün içinde kararını verir ve kararı derhal yazılı olarak taraflara ve görevli makama alındı belgesi karşılığında teslim eder ya da iadeli taahhütlü olarak gönderir.

Hakem Kurulu ne zaman karar verecek?

MADDE 427- (1) Taraflar aksini kararlaştırmadıkça, bir hakemin görev yapacağı davalarda hakemin seçildiği, birden çok hakemin görev yapacağı davalarda ise hakem kurulunun ilk toplantı tutanağının düzenlendiği tarihten itibaren bir yıl içinde, hakem veya hakem kurulunca esas hakkında karar verilir.

Toplu Sözleşme hakem Heyeti kaç kişi?

11 kişiden oluşan hakem heyetinin uzlaşma olmaması durumunda 6 gün içerisinde karar vermesi gerekiyor. Yasaya göre kamu işvereni ile yetkili konfederasyon uzlaşma sağlayamazsa hakem heyeti süreci işliyor. 22 Ağustos tarihinde yapılacak başvuru sürecinden sonra karar vermek için 6 günlük bir süre kalıyor.

Yüksek hakem Heyeti kararı kaç günde çıkar?

Yönetmeliğin 29. maddesine göre ise özel hakem, uyuşmazlığı incelemeye başladığı tarihten itibaren otuz gün içinde kararını verir ve kararı derhal yazılı olarak taraflara ve görevli makama alındı belgesi karşılığında teslim eder ya da iadeli taahhütlü olarak gönderir.

Tüketici hakem Heyeti üyeleri kimlerden oluşur?

Başkanlığı illerde ticaret il müdürü ilçelerde kaymakam veya bunların görevlendireceği bir memur tarafından yürütülen tüketici hakem heyetlerinin diğer üyeleri belediye, baro, tacir/esnaf ve tüketici örgütü temsilcilerinden oluşur.

Yüksek Hakem Kurulu toplu iş sözleşmesi ne kadar sürer?

MADDE 35 – (1) Toplu iş sözleşmesi yazılı olarak yapılır. (2) Toplu iş sözleşmesi en az bir ve en çok üç yıl süreli olarak yapılabilir. Toplu iş sözleşmesinin süresi, sözleşmenin imzalanmasından sonra taraflarca uzatılamaz, kısaltılamaz ve sözleşme süresinden önce sona erdirilemez.

Yüksek Hakem Kurulu neye göre karar verir?

YHK, toplantıya katılanların çoğunluğu ile karar verir. Oyların eşitliği halinde başkanın oyunun bulunduğu taraf çoğunluğu sağlar (STİSK m. 56/3). YHK, teşmile ilişkin görüş bildirme dışındaki işlerde, yapacağı ilk toplantı gününden başlayarak en geç iki ay içinde kesin kararını vermek zorundadır (Yönetmelik m. 22).

Tahkim Kurulu Kararları ne demek?

Tahkim, taraflar arasında çıkan uyuşmazlıkların devletin resmi yargı organları yerine, kendileri tarafından belirlenen hakemlerce çözümlendiği bir uyuşmazlık çözüm yöntemidir.

Hakem heyeti kararları kesin hüküm teşkil eder mi?

Kesin hüküm kurumu, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 237. maddesinde düzenlenmiştir. Kanunda hakem kararlarının kesin hüküm teşkil edeceğine ilişkin bir hüküm bulunmamaktadır.