Kuruyan ortanca çiçeği nasıl kesilir?

İçindekiler:

  1. Kuruyan ortanca çiçeği nasıl kesilir?
  2. Kartopu ne zaman budanır?
  3. Kartopu ağacı nasıl budanır?
  4. Ortanca çiçekleri neden solar?
  5. Ortancanın rengi nasıl mavi olur?
  6. Çiçek rengi nasıl değiştirilir?

Kuruyan ortanca çiçeği nasıl kesilir?

Solduktan hemen sonra, çiçekleri toplamak için el makası kullan. Bunu, sapların uçlarında başların hemen altından kesimler yaparak yap. Bu, çiçeklenme mevsimi boyunca ortancanın görünümünü düzeltir. Bu sırada ölü veya ölmekte olan dalları da kesebilirsin; onları dipten kırp.

Kartopu ne zaman budanır?

Kartopu çiçeği iyi bir gelişim göstersin istiyorsanız sonbahar mevsiminde budama yapmanız gerekir. Genelde sarımsı veya beyaz renkte çiçekler açar. Çiçekleri bal salgılar ve bu sayede arılar tarafından da oldukça ilgi görür. İlkbahar döneminde açan beyaz çiçekleri, sonbaharda siyah küçük toplara dönüşür.

Kartopu ağacı nasıl budanır?

Temiz, keskin bir makas çifti kullanarak, sürgünleri tamamen çıkarmak için toprağa mümkün olduğunca yakın kesin. En fazla, sürgünlerin ⅓ değerinden fazlasını çıkarmayın. Genellikle, bu bir seferde 1 ila 3 sürgünün alınması anlamına gelir. Tiner ardında bırak, bitkinin tabanından yeni sürgünler geliyor.

Ortanca çiçekleri neden solar?

Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 14 ile 15 derecenin altına düşmemelidir. Rüzgar çiçeğimizi salladığı için bitkinin sapında oynamalar ve toprağın köküne hava akımın girmesine sebep vermektedir. Buda çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalara sebep verir.

Ortancanın rengi nasıl mavi olur?

Ortanca mavileştirici olarak satılan takviyeler aslında temelde alüminyum sülfat içeren gübrelerdir. Doğal yoldan ortanca mavileştirme yöntemi ise hayvan gübresidir. İlkbahar sonu ve sonbahar başı arasında ayda iki defa yaprak çürüğü ve büyükbaş hayvan gübresi koyarsanız ortanca rengi mavi olur.

Çiçek rengi nasıl değiştirilir?

Renkli kristaller şeklinde hücrenin içerisinde yer alan bu pigmentler çiçek büyüdükçe onu boyar, doğada gördüğümüz rengini oluştururmuş. Bitkilere yeşil rengi veren klorofil, kırmızı rengi veren ise antosiyan adlı renk maddesiymiş. Turuncu ve sarı çiçeklerde ise karotenoid bulunurmuş.