Ilk mizah dergisini kim çıkarmıştır?

İçindekiler:

  1. Ilk mizah dergisini kim çıkarmıştır?
  2. Modern anlamda ilk mizah dergisi kimin?
  3. Kelebek mizah dergisi kimin?
  4. Akbaba dergisi kime ait?
  5. Çaylak mizah dergisi kim?

Ilk mizah dergisini kim çıkarmıştır?

Diyojen, Teodor Kasap tarafından Fransızca ve Rumca olarak çıkarılırken tarihinden itibaren Osmanlıca yayınlanmaya başlayan ilk Osmanlı mizah dergisi....Diyojen (dergi)
Dergi fasiküllerinden birinin kapağı
EditörTeodor Kasap
İlk sayı (Türkçe)
Son sayı
ÜlkeOsmanlı İmparatorluğu
3 satır daha

Modern anlamda ilk mizah dergisi kimin?

Türkiye'nin gerçek anlamda ilk mizah dergisi sayılan "Diyojen" 23 Aralık 1869'da İstanbul'da yayımlanmaya başlamıştı. Adını ikibinbeşyüz yıl kadar önce Sinop'ta doğmuş çileci düşünür Diyojen (Diogenes)'den alan derginin sloganı da onunkiyle aynıydı: "Gölge etme başka ihsan istemem".

Kelebek mizah dergisi kimin?

Mizah yazarı kimliğiyle 1923-24 yılları arasında Kelebek Edebî Mizah Mecmuası'nı yayımlayan Reşat Nuri, burada yüzü aşkın mizahi hikaye yayımlamıştır.

Akbaba dergisi kime ait?

Orhan Seyfi, kısa bir süre sonra dergiyi Yusuf Ziya'ya devretmiş ve Yusuf Ziya Akbaba'yı hayatı boyunca tek başına çıkarmıştır. 1931-19-1951 yılları arasında yayını kesintiye uğrayan dergi, Yusuf Ziya'nın 'de ölümü üzerine 1977'de kapanana kadar oğlu Ergin Ortaç tarafından çıkarılmıştır.

Çaylak mizah dergisi kim?

Türk mizah gazeteciliğinin ortaya çıkışında ve gelişmesinde önemli katkılarda bulundu. 1876-1877'de çıkardığı “Çaylak'' adlı mizah gazetesi nedeniyle Çaylak lakabını almıştır. Çaylak Tevfik, gazeteciliğinin yanı sıra biyografi, mizah, tarih alanında eserler verdi.