Haklı fesih durumları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Haklı fesih durumları nelerdir?
  2. Iş sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?
  3. Fesih bildirimi nedir?
  4. İşçi tarafından belirsiz süreli iş sözleşmesi haksız fesih edildiğinde hangisi ortaya çıkar?

Haklı fesih durumları nelerdir?

İşçi bakımından nelerin derhal fesih için haklı neden oluşturduğu ise ilgili kanunun 24. maddesinde benzer şekilde düzenlenmiştir. Yine haklı nedenler 3 başlık altında toplanmış olup bunlar; sağlık sebepleri, ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri ve son olarak da zorlayıcı sebeplerdir.

Iş sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Bu doğrultuda İşçi ile işveren arasında bulunan ilişkisi, taraflardan birinin iradesi ile bitirildiğinde iş akdi feshedilmiş olur. İş akdinin feshi, buna yönelik irade ile taraflardan birinin diğer tarafa sözlü veya yazılı olarak bunu beyan etmesi ile fesih gerçekleşir.

Fesih bildirimi nedir?

Hizmet akdi (İş sözleşmesi) fesih bildirimi, işçi ile işveren arasında kurulan iş ilişkisinin işveren tarafından sonlandırılması için kullanılan belgedir. Bu belge işveren tarafından iş sözleşmesini sonlandırmak için kullanılır.

İşçi tarafından belirsiz süreli iş sözleşmesi haksız fesih edildiğinde hangisi ortaya çıkar?

Hukukumuzda işverenin belirsiz süreli iş sözleşmelerinde geçersiz veya haksız fesih yapması halinde, aynı hukuki sonuçlar doğar. Diğer bir deyişle, haksız feshe uğrayan işçiler de güvencesi hükümlerinden yaralanırlar ( İş K. 25 / son ).