Ayak bileği burkulması ağrısı ne kadar sürede iyileşir?

İçindekiler:

  1. Ayak bileği burkulması ağrısı ne kadar sürede iyileşir?
  2. Burkulma kendiliğinden geçer mi?
  3. Kas ezilmesi ne iyi gelir?
  4. Ayak bileği burkulması tedavi edilmezse ne olur?
  5. Ayak Burkulduktan sonra ne olur?

Ayak bileği burkulması ağrısı ne kadar sürede iyileşir?

Ayak bileği burkulmalarından sonra iyileşme oranı %80-90 arasındadır ve cerrahi tedavi nadiren gerekir. Ancak bağların tamamen iyileşmesi dört ila altı haftayı bulmaktadır.

Burkulma kendiliğinden geçer mi?

Burkulmalar bazı durumlarda kırıklarla karıştırılabiliyor. Kırık olan bölgeler her zaman daha şiddetli bir ağrı gösterir. Ağrı seviyesinin takip edilmesi ve sürece göre doktorlara başvurmak önemli bir konudur. Ayak burkulması genellikle 3 ile 7 gün arasında kendiliğinden geçebilir.

Kas ezilmesi ne iyi gelir?

İbuprofen veya parasetamol gibi reçetesiz bir ağrı kesici kullanın. Ağrıyı hafifletmek ve iltihabı azaltmak için etkilenen bölgeye günde birkaç kez 20 dakika boyunca bir buz torbası koyun (3 gün kadar buz uyguladıktan sonra ağrı devam ediyorsa bu sefer sıcak uygulama yapılmalıdır).

Ayak bileği burkulması tedavi edilmezse ne olur?

Eğer ayak burkulması hafife alınıp tedavi edilmezse kronik ayak bileği ağrısı, bilek instabilitesi, eklemde artrit gibi komplikasyonlar gelişebilir. Tedavide amacımız şişlik ve ağrıyı azaltmak, bileğin stabilizasyonunu sağlayıp eski fonksiyonlarına dönmeyi sağlamaktır.

Ayak Burkulduktan sonra ne olur?

Burkulan eklemde şiddetli bir ağrı görülür. Burkulmadan sonraki birkaç saat içinde ise eklem çevresinde şişlik, kızarıklık, ısı artışı ve hareket kısıtlılığı oluşur.