2021 işsizlik ödeneği ne kadar?

İçindekiler:

  1. 2021 işsizlik ödeneği ne kadar?
  2. 600 gün primi olan ne kadar işsizlik maaşı alır?
  3. Işsizlik ödeneği şartları nedir?
  4. Asgari ücretle çalışan bir kişi ne kadar işsizlik maaşı alır?

2021 işsizlik ödeneği ne kadar?

İşsizlik maaşı da merak edilen ücretlerden biri. Buna göre 2021 yılında alınabilecek en düşük işsizlik maaşı bin 420 lira, en yüksek işsizlik maaşı ise lira oldu. İşsizlik maaşı hesaplamasında bir kişinin alabileceği en düşük işsizlik maaşı brüt asgari ücretin yüzde 40'ının altında olamaz.

600 gün primi olan ne kadar işsizlik maaşı alır?

Buna göre; son 3 yıl içerisinde 600 gün prim ödeyene gün prim ödeyene gün prim ödeyene 10 ay süreyle işsizlik maaşı ödeniyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, asgari ücretin tarihinden itibaren brüt lira, net lira 70 kuruş olacağını açıkladı.

Işsizlik ödeneği şartları nedir?

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalanlar, hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olanlar ve işten çıkışlarından önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olanlar işsizlik maaşı için başvuruda bulunabilir.

Asgari ücretle çalışan bir kişi ne kadar işsizlik maaşı alır?

İşsizlik maaşı hesaplamasında bir kişinin alabileceği en düşük işsizlik maaşı brüt asgari ücretin yüzde 40'ının altında olamaz. En yüksek işsizlik maaşı ise yine brüt asgari ücretin yüzde 80'ini geçemez. Bu ücretten sadece damga vergisi kesiliyor.