Otomatik şanzıman kulağı arızası nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Otomatik şanzıman kulağı arızası nasıl anlaşılır?
  2. Otomatik vites geçişleri neden hissediyorum?
  3. ECU şanzıman nedir?
  4. Otomatik vites şanzıman yağı eksilirse ne olur?
  5. Sağ motor kulağı arızası nasıl anlaşılır?
  6. Motor takozu patlarsa ne olur?
  7. Neden vuruntu yapar?
  8. Şanzıman beyni arızası neden olur?

Otomatik şanzıman kulağı arızası nasıl anlaşılır?

Şimdi bu sorunları ele alalım.
  1. Sallantı Arızalı bir şanzıman kulağı, hızlanırken aracınızın ciddi şekilde sallanmasına neden olabilir. ...
  2. Ses / Titreşim. Aracın şasisi ile şanzıman bağlantıları arasındaki kauçuk bloklar koptuğunda veya hasar gördüğünde alışık olmadığınız ses ve titreşimlere maruz kalırsınız. ...
  3. Kopma ve Düşme.
BE

Otomatik vites geçişleri neden hissediyorum?

Sonuç olarak otomatik vites geçişlerinde sarsıntı olmasının sebepleri arasında; şanzımana yağ sızıntısı, balataların aşınması, şanzıman kulaklarının işlevini yitirmesi yada genel bakımının eksik yapılmış olması seçenekleri en yaygın görülen sebeplerdir.

ECU şanzıman nedir?

Bir iletim, yani aktarım kontrol modülü olan ECU, yani elektronik kontrol modülü, arabanın beyni olarak karşımıza çıkmaktadır. ... Otomatik şanzıman beyin kontrolü dahilinde de motor beyni, şanzımana kullanıcının komutlarına eş zamanlı olarak komutlar göndermekte ve bu yönde de şanzımanı otomatik olarak yönetmektedir.

Otomatik vites şanzıman yağı eksilirse ne olur?

Şanzıman yağı eksildikçe şanzımanda vuruntu, şanzımandan ses gelmesi, vites değişiminde zorlanma gibi belirtiler görülür. Sonrasında da vites değişimi yapılamaz hale gelebilir. Sürüş güvenliği azalır.

Sağ motor kulağı arızası nasıl anlaşılır?

Motor kulaklarında en sık karşılaşılan sorun, kauçuk parçanın kırılması veya ayrılması ya da sıvının sızmaya başlamasıdır. Arızalı bir motor kulağının genel belirtileri, otomobilin içinde hissedilen motor gürültüsü ve titreşimdeki artıştır. Bu aşırı titreşim rölanti halindeyken daha belirgindir.

Motor takozu patlarsa ne olur?

Motor takozu kırılması ile birlikte motorun araç içerisinden düşmesi gibi bir durum meydana gelmez. Ancak bu durum soğutucu hortumlar, kablolar ve egzoz boruları gibi elektrik aksamlarına zarar verebilir.

Neden vuruntu yapar?

Vuruntu, yanma odasında bulunan piston üst ölü noktaya (ÜÖN) yaklaşırken, henüz daha ulaşamadan hava ve yakıt karışımının yüksek basınç ve sıcaklığın etkisiyle kendiliğinden yanması olayıdır. ... Ayrıca motorun performansı düşer ve yakıt tüketimi ise dolayısıyla artar.

Şanzıman beyni arızası neden olur?

Şanzıman beyninin arızalanmasına sebep olan en önemli etkenlerin başında yanlış kullanılan yağlar gelmektedir. Kullanılan yağ araca ve modeline uygun olmadığında zaman içerisinde oksidasyon bozukluklarına yol açmaktadır. Bu da şanzıman beynine zarar verebilmektedir.