Yaşlı domuza ne denir?

İçindekiler:

  1. Yaşlı domuza ne denir?
  2. Ermenicede moruk ne demek?
  3. Kanka kelimesi ne zaman çıktı?
  4. Sek in açılımı nedir?
  5. Sek araştırması ne demek?
  6. Vukuf ne demek din kültürü?

Yaşlı domuza ne denir?

''Moruk'' kelimesi, yaşlı ihtiyar anlamında bilinse bile,gerçekte yaşlanmış domuza verilen isimdir.

Ermenicede moruk ne demek?

Ermenice moruk մորուգ z "sakal" sözcüğünden alıntıdır. Moruk kelimesi tarihte bilinen ilk kez "yaşlı adam, baba (argo)" A. Fikri, Lugat-ı Garibe (1889) eserinde yer almıştır. Bu kelimenin kökeni ve ayrıntılı kaynak için kelimeyi etimoloji sözlüğünde inceleyebilirsiniz: Moruk kelime kökenini göstermek için tıklayın.

Kanka kelimesi ne zaman çıktı?

Yorumdan da anlaşılacağı üzere “kanka” ifadesinin tarihçesi kurcalamak istersek 1997 yılına kadar gidebiliyoruz. 1998 yılında yayınlanmaya başlayan, Cem Davran ve Hande Ataizi'nin başrolünü paylaştığı Ruhsar adlı dizide, Mahzar karakterinin iş arkadaşı Müfit'e “kanka” diye hitap ettiğini hatırlıyoruz.

Sek in açılımı nedir?

Süt Endüstrisi Kurumu (kısa adı: SEK), süt sanayisini geliştirmek, bu konuda özel kesime örnek ve öğretici olmak, sütçülük bölgelerinde gerekli süt işleme tesislerini kurmak, tarım kooperatifleriyle ilgili teşebbüslerde bulunmak üzere Tarım Bakanlığı'na bağlı olarak ve sermayesinin tamamı devlet tarafından karşılanarak ...

Sek araştırması ne demek?

Boşanma davasında SED raporu olarak da bilinen sosyo ekonomik durum araştırması maddi talepler bakımından yargılamayı yapmakta olan yetkili aile mahkemesinin karar verirken tarafların veya ilgililerin sosyo ekonomik durumlarını göz önünde bulundurması gerektiği durumlarda yapması gereken araştırmadır.

Vukuf ne demek din kültürü?

1. Anlama, bilme, âgâh olma: Ve o ilimlerin gāyelerine vukuf peydâ etmek için onlara bir nazar kılması gerektir (Kâtip Çelebi'den Seç.). Sinn-i vukuf, gençlik ile ihtiyarlık arasında hadd-i fâsıl olan devredir (Hüseyin Kâzım Kadri).