Fatiha suresi neden bu kadar önemli?

İçindekiler:

  1. Fatiha suresi neden bu kadar önemli?
  2. Fatiha suresinin ana konusu nedir?
  3. Namazın her rekatında neden Fatiha suresi okunur?
  4. Sabah namazından sonra hangi zikirler çekilir?
  5. Sabah namazı bittikten sonra hangi dua okunur?

Fatiha suresi neden bu kadar önemli?

İlk nazil olan suredir. Fatiha dünyada her türlü maksatların ve ahrette de cennet kapılarının anahtarıdır. Kur'an'ın sır hazinelerinin kapıları bu sure açılmakta. Fatihanın 7 ayeti, Kur'an'ın yedide birinin yerine geçtiğine cumhur ulema ittifak etmişlerdir.

Fatiha suresinin ana konusu nedir?

FATİHA SURESİ KONUSU Kur'ân-ı Kerîm'in gönderiliş amacı insanların dünya hayatını düzene koymak ve iyi (ilâhî irade, rızâ ve düzene uygun) bir dünya hayatından sonra ebedî saadeti sağlamaktır.

Namazın her rekatında neden Fatiha suresi okunur?

Sen herkesin tek tek rabbısın.... Çünkü ayette ifade edilen ' Alem ' Allah'ın dışında ki herşey demektir. Allah'ın dışında ki herşey Alem'dir. Sen hergün fatiha suresini okurken aslında yüce Allah'ın , yaratılmışların rabbı olduğunu ve onları idare eden tek ilah olduğunu söylüyorsun.

Sabah namazından sonra hangi zikirler çekilir?

Normal farz namazlardan sonra yapılan zikirler sabah namazı sonrasında da yapılır. Sabah namazı sonrası 33 defa subhanallah, 33 defa el-hamdulillah ve 33 defa Allah-u Ekber zikirleri ile tamamlanır.

Sabah namazı bittikten sonra hangi dua okunur?

Günün ilk vakit namazı olan sabah namazı tamamlandıktan sonra, "La havle velâ kuvvete illâ billâhi velâ hilete velehtiyale velâ mence velâ melca minellâhi illâ îleyh(i)." duası 7 kere okunmalıdır. 7 kere okunan bu dua, insana Allah'a sarılmaktan başka kuvvet verecek bir şeyin olmadığı, bu sebeple de yalnızca Allah'a ...