Istanbulun güneyinde hangi ilçeler var?

İçindekiler:

  1. Istanbulun güneyinde hangi ilçeler var?
  2. Türkiye'nin kuzeyinde hangi iller var?
  3. Kuzeydoğu yönü neresi?
  4. Türkiyenin kuzey doğusu neresi?
  5. Ülkemizin en batısındaki ilimiz neresidir?
  6. Türkiye'nin güneybatısı neresi?
  7. Türkiye'den en uzun uçak yolculuğu kaç saat?
  8. Türkiye Singapur uçak bileti ne kadar?

Istanbulun güneyinde hangi ilçeler var?

Güneyde Eyüp, güneybatıda Bayrampaşa, doğuda Kağıthâne ve Şişli, batıda Bakırköy ilçeleri ile çevrilidir. İstanbul ilinin en yeni yerleşim alanlarından biridir.

Türkiye'nin kuzeyinde hangi iller var?

Çoğu kişi tarafından en kuzeydeki il Sinop olarak bilinmekte. Bu hem doğru, hem de yanlıştır. Çünkü en kuzey noktamıza sahip olan ilimiz Kırklareli'dir. Bu yüzden en kuzeydeki ilimiz Kırklareli olsa da, en kuzeydeki il merkezimiz Sinop'tur.

Kuzeydoğu yönü neresi?

Doğu ile kuzeyin tam arasına verilen ad. Bu tam aradan kuzeye kadar olan bölge, doğu kuzeydoğu; tam aradan kuzeye kadar olan bölgeye ise kuzey kuzeydoğu adı verilir. Bu yönler genellikle deniz ve havayollarında kullanılır.

Türkiyenin kuzey doğusu neresi?

Türkiye'nin en kuzey ucu Sinop ilinde İnce Burun; en güney ucu Hatay'da Beysun koyu güneyi olurken, en batı ucu Çanakkale Gökçeada'daki Avlakaburnu, en doğu ucu ise Iğdır ilimizde Aras Irmağı dil kesiminde yer alır.

Ülkemizin en batısındaki ilimiz neresidir?

Çanakkale.Anadolu'nun en batı noktası olan Baba Burnu ile Türkiye'nin en batı noktası Gökçeada'daki İncirburnu il sınırları içindedir.

Türkiye'nin güneybatısı neresi?

Türkiye'nin güney batısı iki farklı coğrafi bölgeler tarafından paylaşılmıştır. Bunlar Akdeniz Bölgesi ve Ege bölgesidir. Ülkemizin güney batısındaki iller; Antalya, Muğla, Denizli, Burdur, Muğla Aydın ve İzmir'dir.

Türkiye'den en uzun uçak yolculuğu kaç saat?

Şu an Türk Hava Yolları'nın tarifeli en uzun uçuşu 13 saat 45 dakika ile İstanbul-Los Angeles seferi. Dünyanın en uzun uçuşu unvanını halen Dallas'tan Sydney'e 13 bin 800 kilometre mesafelik uçuşu 16 saat 55 dakika gerçekleştiren Avustralyalı Qantas Havayolları elinde tutuyor.

Türkiye Singapur uçak bileti ne kadar?

İstanbul - Singapur uçuşları için en ucuz uçak bileti fiyatı 3252 TL . Bu, tüm hava yolları arasında bulunan en ucuz fiyat.