Candaroğulları nerede kuruldu?

İçindekiler:

  1. Candaroğulları nerede kuruldu?
  2. Pervane ne demek TDK?
  3. Pervane mecaz anlamı nedir?
  4. Sel mecaz anlamı nedir?
  5. Tekne kelimesinin kökü nedir?

Candaroğulları nerede kuruldu?

Candaroğulları Beyliği, Anadolu Selçuklu Devleti'nin yıkılışından sonra Kastamonu ve çevresinde kurulan bir Türkmen beyliğidir. Denizci özellikleri, Sinop'ta kurdukları tersanenin Osmanlı Devleti'ne katılması ve geliştirilmesi, Osmanlı Donanması'na güç kattı.

Pervane ne demek TDK?

Pervane (i. ) ѻ (Birinin etrâfında) Pervâne gibi dönmek: Devamlı olarak yanında bulunmak, yanından hiç ayrılmayıp her işine, her arzusuna koşmak.

Pervane mecaz anlamı nedir?

Mecaz anlam; bir sözcüğün gerçek anlamında uzaklaşarak çok başka anlamlar kazanmasıdır. ... Pervanenin gerçek anlamı ; dönen şey. Mecaz anlamda kullanımı; - Peşinde pervaneydim ben de bir zamanlar.

Sel mecaz anlamı nedir?

Çok sayıda anlam barındıran sözcüklerde ağırlık yan anlamdadır. Mecaz anlama, yan anlama göre daha az rastlanır.Aşağıda, bazı sözcüklerin mecaz anlamları verilmiştir. Sel: O esnada bir duygu seline kapıldık. Leke: Geçmişinde hiçbir leke olmadığını söylüyor.

Tekne kelimesinin kökü nedir?

Etimoloji. "Tekne" kelimesi Eski Türkçe kökenli olmakla beraber zaman içerisinde anlam kaymasına uğramıştır, zira kelime, Eski Türkçede bot yerine "yalak, yemlik" anlamlarına gelmekteydi. "Ekmek teknesi" ve "tekne kazıntısı" gibi deyimler, esasında kelimenin o eski anlamından bahsedilerek oluşturulmuştur.