Kadınlarda ideal bazal metabolizma hızı kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Kadınlarda ideal bazal metabolizma hızı kaç olmalı?
  2. Bazal metabolizma hızı neye göre değişir?
  3. Harris Benedict nasıl hesaplanır?
  4. Bazal metabolizma hızı nelere bağlıdır?

Kadınlarda ideal bazal metabolizma hızı kaç olmalı?

Metabolizma hızının normal değerleri cinsiyet ve yaşa göre değişir. 20-40 yaş aralığındaki kadınların ideal bazal metabolizma hızı 10 arasındadır. Erkeklerde ise bu değerler 12 arasında olmalıdır. 40 yaş ve üzerindeki kişilerde metabolizma hızı yavaşlamaya başlar.

Bazal metabolizma hızı neye göre değişir?

Genetik etkiler, yaş, metabolik hastalıklar, vücut bileşimi (yağ ve kas düzeyleri ), ateşli hastalıklar, hamilelik, uzun ve sık aralıklarla diyette olmak, stres gibi durumlar bazal metabolizma hızını etkilemektedir. Yaş: Yaşın ilerlemesiyle BMH yavaşlamaktadır, gençlerde yüksek iken, yaş ilerledikçe azalır.

Harris Benedict nasıl hesaplanır?

Aşağıda Harris-Benedict formülünün orijinali yer almaktadır. BMH kadınlar ve erkekler için farklı sabitler kullanılarak hesaplanır. Erkekler için BMH; 66,5 + (13,75 x kilo) + (5,03 x boy) – (6,75 x yaş) formülleri kullanılarak hesaplanır.

Bazal metabolizma hızı nelere bağlıdır?

BAZAL METABOLİZMA HIZINI ETKİLEYEN ETMENLER NELERDİR? Genetik etkiler, yaş, metabolik hastalıklar, vücut bileşimi (yağ ve kas düzeyleri ), ateşli hastalıklar, hamilelik, uzun ve sık aralıklarla diyette olmak, stres gibi durumlar bazal metabolizma hızını etkilemektedir.