Beyin sarsıntısı geçer mi?

İçindekiler:

  1. Beyin sarsıntısı geçer mi?
  2. Beyin sarsıntısı geçirdiğini nasıl anlarsın?
  3. Kafamızı bir yere vurunca ne yapmalı?
  4. Kafamızı çarptığımızda neden şişer?

Beyin sarsıntısı geçer mi?

Beyin sarsıntısı genelde iyileşir. Ancak bir beyin sarsıntısının etkisini atlatamadan ikinci kez travmaya maruz kalmak “ikinci darbe sendromu” denilen ölümcül duruma yol açabilir.

Beyin sarsıntısı geçirdiğini nasıl anlarsın?

Hasar kendini bayılma, baş ağrısı, bulanık görme, denge problemleri, değişik hâl ve tavır, hafıza, düşünme ve uyuma problemleri, endişe ve depresyon başlangıcı gibi birçok farklı şekilde gösterebilir. Her beyin farklıdır, bu da insanların sarsıntı sonuçlarının neden bu kadar değişken olduğunu açıklar.

Kafamızı bir yere vurunca ne yapmalı?

Eğer çarpma sonrası kafa cildinde açılma ve kanama varsa üzerine temiz bir tampon konmalı ve baskı yapılarak hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Çarpma sonrası şuur kaybına varacak bir durum yaşandıysa hemen 112 Acil ile temasa geçilip durum bildirilmelidir.

Kafamızı çarptığımızda neden şişer?

Kafa derisinde çok fazla kan damarı bulunduğundan küçük bir kesikten büyük miktarda kanama meydana gelebilir. Darbe sonucu cildin bütünlüğü kaybolmaz ise kesik oluşmadığı için kanama olmasa da cilt altına toplanan kan, darbe bölgesinde şişliğe yol açabilir.