Selektif mutizm hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Selektif mutizm hastalığı nedir?
  2. Seçici konuşmama nedir?
  3. Seçiçi Mutizm nedir?
  4. Seçici dilsizlik neden olur?
  5. Çocuklarda selektif mutizm nedir?
  6. Seçici dilsizlik ne demek?

Selektif mutizm hastalığı nedir?

Selektif Mutizm (SM), çocuğun kendi seçtiği ortamlarda konuşması durumudur. Bu seçimleri bir çok neden belirler. Bazen utandığı için bazende korktuğu için konuşmaktan kaçınır. Bazende bir neden bulunamayabilir.

Seçici konuşmama nedir?

Seçici konuşmazlık çocukluk döneminde başlayan ve çocuğun konuşabilme becerisinin olmasına ve bazı ortamlarda normal olarak konuşmasına rağmen, konuşmasının beklendiği diğer bazı sosyal ortamlarda konuş(a)maması ile karakterize olan psikiyatrik bir bozukluktur.

Seçiçi Mutizm nedir?

Selektif mutizm, kişinin konuşma becerisi bulunduğu halde konuşmamasıdır. Çocuk konuşacağı kişileri seçer ve sadece onların yanında konuşur. Mutizm nadir görülen bir problemdir, sıklıkla çocuk yaşlarda özellikle de 4-8 yaşları arasında ortaya çıkar.

Seçici dilsizlik neden olur?

Aşırı kontrolcü ve baskıcı aile yapısı ,karşılıklı bağımlılık ,evlilik sorunları da seçici konuşmamaya sebep olur. Selektif mutizme eşlik edebilecek rahatsızlıklar arasında en çok; sosyal fobi, kaçınma bozukluğu, basit fobi enürezis, enkoprezis , obsesif-kompulsif bozukluk, konuşma ve dil bozuklukları görülür.

Çocuklarda selektif mutizm nedir?

Selektif mutizm, kişinin konuşma becerisi bulunduğu halde konuşmamasıdır. Çocuk konuşacağı kişileri seçer ve sadece onların yanında konuşur.

Seçici dilsizlik ne demek?

Seçici mutizm, genel olarak çocukluk çağı kaygı bozukluğu olarak tanımlanabilir. Çekingenlik ve çocuğun konuşmayı tamamen reddetmesinden farklıdır. Seçici mutizm; akıcı konuşma becerisine sahip olan çocuğun konuşmanın gerektiği sosyal durumlarda (okul, arkadaş çevresi vb.) konuşmaması olarak tanımlanabilir.