5684 sayılı Sigortacılık Kanunu Nedir?

İçindekiler:

  1. 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu Nedir?
  2. Sigorta şirketleri için usul ve esasları kim belirler?
  3. Sigorta şirketi batarsa ne olur?
  4. Faaliyeti durdurulan teknik personele ilişkin bilgiler nereye bildirilir?
  5. Sigortacılık Kanununun kapsamına giren kişi ve kuruluşlar nelerdir?
  6. Hür Sigorta ne oldu?
  7. Ege sigorta ne olacak?
  8. Yönetmelikte aranılan niteliklerde acentelerin durumlarıyla ilgili ortaya çıkabilecek değişikliklerini hangi kuruma bildirmeleri zorunludur?
  9. Deprem Koasürans ne demek?
  10. Özel sigortacılık alanında hangi şirketler faaliyet gösterebilir?
  11. Sigorta sözleşmesinin tarafları ve ilgilileri kimlerdir?
  12. Hür Sigorta hangi şirket oldu?
  13. Hür Sigorta kime devroldu?
  14. Ege Sigorta A Ş kimin?

5684 sayılı Sigortacılık Kanunu Nedir?

MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı, ülkemiz sigortacılığının geliştirilmesini sağlamak, sigorta sözleşmesinde yer alan kişilerin hak ve menfaatlerini korumak ve sigortacılık sektörünün güvenli ve istikrarlı bir ortamda etkin bir şekilde çalışmasını temin etmek üzere bu Kanuna tâbi kişi ve kuruluşların, faaliyete başlama, ...

Sigorta şirketleri için usul ve esasları kim belirler?

(5) Yabancı sigorta şirketlerinin ve reasürans şirketlerinin Türkiye'de faaliyet göstermesine ilişkin usûl ve esaslar Cumhurbaşkanı tarafından belirlenir. MADDE 4 – (1) Sigorta şirketleri ve reasürans şirketlerinin yönetim kurulları genel müdür dâhil beş kişiden, denetçiler ise iki kişiden az olamaz.

Sigorta şirketi batarsa ne olur?

Birincisi, sigorta şirketi iflas ettiğinde sadece trafik sigortasından doğan yükümlülükleri otomatik olarak Güvence Hesabı'na geçiyor. Böylece o sigorta şirketinden, trafik sigortasından gerek bedeni gerekse de maddi hasar alacağı olan sigortalılara ödeme bu Hesap'tan yapılıyor. ... Halen de ödemeye devam ediyor.

Faaliyeti durdurulan teknik personele ilişkin bilgiler nereye bildirilir?

Faaliyeti durdurulan teknik personele ilişkin bilgiler TOBB ve TSB'ye iletilir. MADDE 21 – (1) Teknik personelin sigorta ürünlerinin pazarlanması, bilgilendirme ve satış işlemleri esnasında hangi acenteye bağlı olarak çalıştığını açıkça belirtmesi ve kimliğini göstermesi gerekir.

Sigortacılık Kanununun kapsamına giren kişi ve kuruluşlar nelerdir?

(2) Türkiye'de faaliyet gösteren sigorta şirketleri, reasürans şirketleri, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, aracılar, aktüerler ile sigorta eksperleri bu Kanun hükümlerine tâbidir.

Hür Sigorta ne oldu?

Başbakan Yardımcılığı Makamının 25.03.2015 tarih ve 10005 sayılı Onayları ile, mali bünye zafiyeti içerisinde bulunan Tasfiye Halinde Hür Sigorta A.Ş.'nin tüm branşlardaki ruhsatları Hazine Müsteşarlığınca iptal edilmiş ve yönetimi Güvence Hesabı'na devredilmiştir.

Ege sigorta ne olacak?

Başbakan Yardımcılığı Makamının 07.08.2015 tarih ve 24316 sayılı Onayları ile, mali bünye zafiyeti içerisinde bulunan Ege Sigorta A.Ş.'nin tüm branşlardaki ruhsatları Hazine Müsteşarlığınca iptal edilmiş ve yönetimi Güvence Hesabı'na devredilmiştir.

Yönetmelikte aranılan niteliklerde acentelerin durumlarıyla ilgili ortaya çıkabilecek değişikliklerini hangi kuruma bildirmeleri zorunludur?

MADDE 16 – (1) Acenteler, bu Yönetmelikte aranılan niteliklerinde ortaya çıkabilecek değişiklikleri elektronik ortamda TOBB'a veya uygunluk belgesi başvurusunda bulunduğu odaya; sigorta şirketleri ise, acentelere verecekleri yetkilere ilişkin değişiklikleri, değişikliği takiben en geç üç iş günü içinde, Levhaya ...

Deprem Koasürans ne demek?

Koasürans, genel anlamıyla sigorta edilen riskin çeşitli taraflar arasında bölüşülmesi anlamını taşır. Koasürans, Türkçeye Fransızcadan geçmiş bir terimdir ve “birlikte sigorta” anlamına gelir. ... En sık kullanılan anlamıyla, aynı anda birden fazla sigorta şirketinin aynı riske teminat vermesine denir.

Özel sigortacılık alanında hangi şirketler faaliyet gösterebilir?

Özel Emeklilik Şirketleri: Aegon Emeklilik A.Ş., Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş., Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş., Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş., Başak Groupama Emeklilik A.Ş., Deniz Emeklilik ve Hayat Sigorta A.Ş., Ergoisviçre Emeklilik ve Hayat Sigorta A.Ş., Finans Emeklilik ve Hayat A.Ş., Fortis Emeklilik ve Hayat A. ...

Sigorta sözleşmesinin tarafları ve ilgilileri kimlerdir?

Bunlar lehdar, rehinli/ipotekli alacaklı ve zarar gören 3. Şahıs olarak belirlenebilir. Sigortalı, belirli bir rizikonun gerçekleşmesi halinde hak kazanacağı tazminatın, bir başka şahsa (lehdara) ödenmesi hükmünü sözleşmeye koyabilir. Lehdar, sigortanın sonuçlarından faydalanan kişidir.

Hür Sigorta hangi şirket oldu?

Şirket İstanbul'da Tam Hayat A.Ş. Adıyla kurulmuş ve 1983 tarihinden itibaren şirket ünvanı Hür Sigorta A.Ş. Olarak değiştirilmiştir.

Hür Sigorta kime devroldu?

Başbakan Yardımcılığı Makamının 25.03.2015 tarih ve 10005 sayılı Onayları ile, mali bünye zafiyeti içerisinde bulunan Tasfiye Halinde Hür Sigorta A.Ş.'nin tüm branşlardaki ruhsatları Hazine Müsteşarlığınca iptal edilmiş ve yönetimi Güvence Hesabı'na devredilmiştir.

Ege Sigorta A Ş kimin?

Murat Demirel'in sahibi olduğu ve 1999 krizinden sonra el konulan Egebank'ın iştiraki olan Ege Sigorta, 2004 yılında, yine el konulan Halis Toprak'ın sahibi olduğu Toprak Sigorta ile birleştirildi. 2008 yılında Mustafa Şahin'in Euro Menkul Kıymetler'ine satılan şirket, önce Euro Sigorta, 2014 yılından sonra da Ege ...