Arıcılık zirai faaliyet midir?

İçindekiler:

  1. Arıcılık zirai faaliyet midir?
  2. Zirai faaliyetin yapıldığı işletmeyi işleten kişiye ne ad verilir?
  3. Çiftçilerin gerçek usulde vergilendirme koşulları nedir?
  4. Mantar yetiştiriciliği ne kadar kazandırır?

Arıcılık zirai faaliyet midir?

Bu nedenle seralarda ve hususi tesislerde yapılan çiçek ve sebze yetiştiriciliği, arıcılık, ipek böcekçiliği, saksı çiçekçililiği gibi faaliyetlerde üretim doğrudan doğruya arazi üzerinde yapılmasa da söz konusu işler, zirai faaliyet kapsamına girmektedir.

Zirai faaliyetin yapıldığı işletmeyi işleten kişiye ne ad verilir?

Yukarıda yazılı faaliyetlerin içinde yapıldığı işletmelere zirai işletme bu işletmeleri işleten gerçek kişilere (Adi şirketler dahil), vergiye tabi olsun veya olmasınlar, çiftçi ve bu faaliyetler neticesinde istihsal olunan maddelere de mahsul denir.

Çiftçilerin gerçek usulde vergilendirme koşulları nedir?

Gerek şahsi işletmesi gerekse dahil bulunduğu ortaklıklar müstakilen işletme büyüklüğü ölçüsünün altında kaldığı halde kendisine ait işletmenin ve ortaklıklardaki payların toplamı bu ölçüyü aşan çiftçiler gerçek usulde vergilendirilir. Payları toplamı ölçüleri aşmayan diğer ortaklar tevkifat yoluyla vergilendirilirler.

Mantar yetiştiriciliği ne kadar kazandırır?

Kolay üretimi, düşük sermaye gereksinimi, yüksek kazancı ve devlet tarafından verilen destek nedeniyle büyük rağbet görüyor. Bir evin bodrumunda bile 20-25 günde üretilebilen mantar yaklaşık 30 bin lira kazanç sağlıyor.