Yunus Emre kaç TL?

İçindekiler:

  1. Yunus Emre kaç TL?
  2. Yunus Emre portresi kaç para?
  3. 100 liranın arkasında kim var?
  4. Piri Reis hangi parada var?
  5. Fatma Aliye portresi kaç tl nin arkasındadır?
  6. Fatma Aliye portresi hangi parada?
  7. 50tl nin arkasında kim vardır?
  8. Aliye hangi paranın üzerinde?
  9. Fatma Aliye hangi banknot?

Yunus Emre kaç TL?

Cahit Arf'ın (10 TL), ulusal mimarlık akımının öncü isimlerinden Mimar Kemaleddin'in (20 TL), ilk Türk kadın felsefeci olan Fatma Aliye Hanım'ın (50 TL), Itri'nin (100 TL) ve tasavvuf akımının ve Türkçe şiirin öncülerinden Yunus Emre'nin (200 TL) portresi yer alıyor.

Yunus Emre portresi kaç para?

Yunus Emre Portresi 200 TL'nin üzerinde yer almaktadır. Fatma Aliye ise 50 Tl'lik banknotta yer alır. 200'ü 50'ye böldüğümüzde sonuç 4 kalır.

100 liranın arkasında kim var?

Buhurizade Mustafa Efendi (Itri) (1640-1712) - 100 Türk Lirası Kaynaklarda doğum tarihi 1640 olarak kaydedilen Buhurizade Mustafa Efendi (Itri), Klasik Türk müziğinin kurucusu olarak kabul edilmektedir.

Piri Reis hangi parada var?

Merkez Bankası, halen tedavülde olan Yeni Türk Lirası banknotlarda, arka yüzlerinde potre kullanmamıştı. 1 YTL'nin arka yüzünde Atatürk Barajı, 5 YTL'nin arka yüzünde Anıtkabir, 10 YTL'nin arka yüzünde Piri Reis'in Dünya Haritası, 20 YTL'nin arka yüzünde Efes Antik Kenti, 50 YTL'nin arka yüzünde Kapadokya, 100 YTL'nin ...

Fatma Aliye portresi kaç tl nin arkasındadır?

Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Fatma Aliye Topuz'un adı Beyoğlu ve Çankaya'da birer sokağa verilmiş ve 2009 yılında yayınlanan 50 TL'lik banknotların üstünde fotoğrafı yayınlanmıştır.

Fatma Aliye portresi hangi parada?

2009'da kullanıma girecek 50 TL'nin arka yüzünde Türk edebiyatının ilk kadın romancısı Fatma Aliye'nin portresi yer alacak.

50tl nin arkasında kim vardır?

50 TL'nin arkasındaki resim Fatma Aliye'ye ait. 50 TL'nin arkasındaki kişi Fatma Aliye'dir. Fatma Aliye Topuz ya da bilinen ismiyle Fatma Aliye Hanım, ilk Türk kadın romancısı.

Aliye hangi paranın üzerinde?

Fatma Aliye Topuz'un adı Beyoğlu ve Çankaya'da birer sokağa verilmiş ve 2009 yılında yayınlanan 50 TL'lik banknotların üstünde fotoğrafı yayınlanmıştır.

Fatma Aliye hangi banknot?

50 TL NİN ARKASINDAKİ FATMA ALİYE HANIM KİMDİR? " Fatma Aliye Topuz ya da bilinen ismiyle Fatma Aliye Hanım, ilk Türk kadın romancısı.