Neden bağımlı olur insan?

İçindekiler:

  1. Neden bağımlı olur insan?
  2. Bağımlı olunca ne olur?
  3. Insanlar neye bağımlı olur?
  4. Nelere bagimli olunur?
  5. Bağımlı olmaktan nasıl kurtulurum?

Neden bağımlı olur insan?

Kişinin ruhsal özellikleri, genetik yatkınlık, çevresel faktörler, maddeye ulaşılabilirlik, aile yapısı, toplumsal çevre ve kültürel özellikler kişinin madde kullanmaya başlaması ve bağımlılığa dönüşmesinde en önemli etkenlerdir.

Bağımlı olunca ne olur?

Bağımlılık bir beyin hastalığıdır ve yakın tarihimizin en büyük sağlık sorunlarından biri olarak kabul edilmektedir. Bu hastalıkta, bağımlı bireyin beynindeki, yapısal ve nörokimyasal değişikliklere bağlı olarak istemli madde kullanma davranışı, zorlantılı madde kullanımına dönüşür.

Insanlar neye bağımlı olur?

Buna ek olarak bilgisayar oyunları, internet bağımlılığı, sanal alışveriş bağımlılığı, yeme, spor, seks, nikotin, kumar, şans oyunları, teknoloji, ilişki/aşk/insan, sosyal medya bağımlılığı da tedavi edilmesi gereken diğer bağımlılık türlerini oluşturmaktadır.

Nelere bagimli olunur?

Depresyon, bipolar bozukluk, madde ve alkol kullanım bozukluğu, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, antisosyal, narsistik ve borderline (sınır) kişilik bozuklukları her türlü bağımlılığa sıklıkla eşlik eden psikiyatrik rahatsızlıklardır. Bağımlılık bir aile hastalığı olarak da kabul edilmektedir.

Bağımlı olmaktan nasıl kurtulurum?

Bağımlı ilişkiden kurtulmanın yolları
  1. ÖZGÜRLÜĞÜ AMAÇ EDİNİN. ...
  2. SADECE KENDİNİZİ DÜŞÜNÜN. ...
  3. SİZİ SEVMEDİĞİ GERÇEĞİYLE YÜZLEŞİN. ...
  4. HER ŞEYİ KONTROL ETMEKTEN VAZGEÇİN. ...
  5. SÜREKLİ ONDAN SÖZ ETMEYİN. ...
  6. KENDİNİZE UĞRAŞ BULUN. ...
  7. KISKANÇLIK KRİZLERİNİ ENGELLEYİN. ...
  8. İLİŞKİYİ KAFANIZDA TAMAMLAYIN.