Koordine nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Koordine nedir TDK?
  2. Koordinasyon neye denir?
  3. Koordinasyon Türkçe bir kelime mi?
  4. Koordineli hareket ne demek?
  5. Work Türkçede ne demektir?
  6. Koordinasyon çeşitleri nelerdir?
  7. Yönetim ve Koordinasyon nedir?
  8. Vücut koordinasyonu nedir?
  9. Kas koordinasyonu ne demek?
  10. Work work İngilizce ne demek?

Koordine nedir TDK?

Türk Dil Kurumuna göre koordinasyon kelimesi, eşgüdüm olarak açıklanmaktadır. Koordinasyon kelimesi, iş ve faaliyetler arasında bulunan sistemli bir bağlantıyı ve ilişkiyi ifade etmek için kullanılmaktadır. Durumlar arasındaki düzen ve uyumu anlatmaktadır.

Koordinasyon neye denir?

Koordinasyon ya da eşgüdüm, belirli bir amaca ulaşmak için türlü işler arasında bağlantı, ilişki, düzen ve uyum sağlamaktır. Koordinasyon şu anlamlara da gelebilir: Koordinasyon bağı Koordinasyon bileşiği.

Koordinasyon Türkçe bir kelime mi?

Koordinasyon kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Koordinasyon kelimesi Fransızca kökenlidir.

Koordineli hareket ne demek?

Becerili (koordineli) hareket, merkezi sinir sisteminden kasılması gereken kaslara uyarıların gerektiği zamanda gelmesi ile olur. Koordinasyon hareketi yaptıran ve engelleyen kasların uygun çalışması sonucu ortaya çıkar. Bu uyum gelişmemişse ortaya kontrolsüz veya zayıf kontrol edilen bir hareket çıkar.

Work Türkçede ne demektir?

Ticaret ve ekonomi anlamında kullandığımızda; fabrika, görev, mesai harcamak, emek, atölye anlamlarına gelir. Medikal olarak; ergo ve çalışma anlamlarına gelmektedir. Tüm kullanım alanlarını incelediğimizde, 'work' kelimesini genel olarak karşılayabilecek kelime tam olarak 'iş' tir.

Koordinasyon çeşitleri nelerdir?

Diğer bir sınıflandırmayla, koordinasyonun yapılış biçimine göre türleri şunlardır: Hiyerarşiye dayanan koordinasyon, İnandırıcı koordinasyon, Komiteler yolu ile koordinasyon, Yatay ve Dikey koordinasyon, Yapısal ve Görevsel koordinasyon (Yerlisu, 1999: 80).

Yönetim ve Koordinasyon nedir?

Koordinasyon, bir işletmede çalışmayı kolaylaştıran ve başarıyı sağlamak için örgütün bütün faaliyetlerinin uyumlaştırılması, ahenkleştirilmesidir. ... Koordinasyon; bir işletmenin düzenli ve sürekli çalışabilmesi için amaçlar, faaliyetler, organlar ve bireyler arasında uyum ve iş birliğinin sağlanmasıdır.

Vücut koordinasyonu nedir?

Koordinasyon, amaca yönelik bir hareketle iskeletle kasları ile merkezi sinir sisteminin uyum içinde çalışması. etkileşimidir. ... Becerili bir vücut hareketinde merkezi sinir sisteminden (MSS) kaslarda emirler entegre hareketleri doğru ve iyi bir şekilde yaptıracak miktar ve de sırada gelir.

Kas koordinasyonu ne demek?

Koordinasyon, doğru kası doğru zamanda doğru eylemi gerçekleştirmek için uygun yoğunlukta seçme yeteneğidir. Koordineli hareket, uygun hız, mesafe, yön, zamanlama ve kas gerginliği ile karakterize edilir.

Work work İngilizce ne demek?

Ticaret ve ekonomi anlamında kullandığımızda; fabrika, görev, mesai harcamak, emek, atölye anlamlarına gelir. Medikal olarak; ergo ve çalışma anlamlarına gelmektedir. Tüm kullanım alanlarını incelediğimizde, 'work' kelimesini genel olarak karşılayabilecek kelime tam olarak 'iş' tir.