Anafor burgaç ne demek?

İçindekiler:

  1. Anafor burgaç ne demek?
  2. Burkaç ne demek?
  3. Esami nedir ne demek?
  4. Coğrafyada Anafor ne demek?
  5. Manşonlu ne demek?
  6. Esamesi okunur mu?
  7. Anafor argoda ne demek?
  8. Rekor ne anlama gelir?
  9. Manşon neden kullanılır?
  10. Anafor edebiyatta ne demek?

Anafor burgaç ne demek?

Benzer Kelimeler anafor ya da burgaç bir gel-git olayı değildir. bir akıntıdır. dalgalar kıyıya vurduğunda, belli bir açıyla kıyıyı yalarlar ve önlerindeki suyu iterler. itilen bu su bir akıntı oluşturur ve kıyıya paralel bir biçimde akar, ve buna kıyı boyu akıntısı denir. ... İşte buna anafor ya da burgaç denir.

Burkaç ne demek?

i. (< bur-gaç) Karşılıklı su akımlarının çarpıştığı yerde meydana gelen dönme, çevrinti, eğrim, girdap.

Esami nedir ne demek?

Esamisi Okunmamak deyiminin anlamı:Adı anılmamak, değer verilmemek, adı bile geçmemek, şanı, şöhreti bitmek, göz ardı edilmek, görmezden gelinmek anlamlarına gelen bir deyimdir.

Coğrafyada Anafor ne demek?

1. (isim, coğrafya terimi) Girdap. 2. Karmakarışık bir durum. 3. Yolsuzluk yapılarak elde edilen şey.

Manşonlu ne demek?

Manşon birçok farklı alanda kullanılan ve boru tesisatlarında, tüp veya boruların birbirine kaynaklı, kaynaksız veya lehim kullanılarak birleştirilmesini sağlayan bağlantı elemanlarıdır. ... Bir tek borunun yeterli olmaması durumunda, bir başka boru eklenmesi gerekir. Bu tür bağlantılar manşon ile sağlanır.

Esamesi okunur mu?

Arapça kökenli bir kelime olan Esame, ''smy'' kökünden türetilmiştir. Sözlük anlamı ''isimler'' olsa da tek bir kişi için de ''esamesi okunmamak'' deyimi kullanılabilir. Birinin tamamen unutulduğunu belirtmek için bu deyim söylenir.

Anafor argoda ne demek?

Bedava para; emek harcamadan elde edilen şey, beleş.

Rekor ne anlama gelir?

Rekor; tesisatta iki boruyu birleştirmeye yarayan bağlantı malzemesidir. ... Rekor genellikle 3 parçadan oluşur. 2 parça borulara monte edilir ve ortadaki somun boruları döndürmeye gerek kalmadan birleştirmeye ve sıkıştırmaya yarar. Boruları döndürmeye gerek kalmaması çok önemlidir.

Manşon neden kullanılır?

Manşon tesisat borularının birleşmesi için kullanılır. Ev tesisatı ve endüstriyel tesisatlar da sıklıkla kullanılmaktadır. Tesisat türüne göre kaynakla bağlama ya da manşonla birleştirme işlemleri uygulanabilmektedir.

Anafor edebiyatta ne demek?

1. (isim, coğrafya terimi) Girdap. 2. Karmakarışık bir durum. 3. Yolsuzluk yapılarak elde edilen şey.