11 yasindaki erkek cocuguna nasil Davranmali?

İçindekiler:

  1. 11 yasindaki erkek cocuguna nasil Davranmali?
  2. Çoçuklarda görülen davranış bozuklukları nelerdir?
  3. Davranış bozukluğu belirtileri kaç yaşında başlar?
  4. 11 yaşında neler olur?
  5. Dışa yönelim bozukluğu nedir?
  6. Davranış bozukluğu belirtileri nelerdir?

11 yasindaki erkek cocuguna nasil Davranmali?

Aileler 11-12 yaşlarında erkek çocuklarını zorla kontrol altında tutmaya çalışmamalıdır. Ayrıca disiplin daha profesyonel yollardan sağlanmalı ve çocuğa karşı görüş birliği olmalıdır. Çocukların bu dönemde uygunsuz arkadaş edindikleri fark edildiği anda karşı çıkılarak yasaklar koyulmamalıdır.

Çoçuklarda görülen davranış bozuklukları nelerdir?

Çocuklarda Sık Görülen Davranış Bozuklukları
  • Hırçınlık.
  • Sinirlilik.
  • Saldırganlık.
  • İnatçılık.
  • Yalan Söyleme.
  • Tırnak Yeme.
  • Saç Koparma.
  • Alt Islatma ve Dışkı Kaçırma.
Daha fazla öğe...

Davranış bozukluğu belirtileri kaç yaşında başlar?

Başlangıç yaşı 4-8 olmakla birlikte bu duruma Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu ya da Kaygı Bozukluğu, Depresyon gibi tanıların da eşlik ettiği durumlar söz konusudur. Davranış Bozuklukları, Karşıt olma-karşıt gelme ve Davranım Bozukluğu olarak iki ayrı başlıkta ele alınmaktadır.

11 yaşında neler olur?

11 yaş, çocukların artık tamamen cinsiyetlerinin bilincinde oldukları bir dönemdir. Bu nedenle artık kızlar ve erkekler ayrı gruplar halinde vakit geçirmekten hoşlanmaya başlamıştır. Bu dönemde hem erkek arkadaşları ile hem de kız arkadaşları ile dengeyi kurabilen çocuklar nadirdir. Genellikle arada bir çekişme vardır.

Dışa yönelim bozukluğu nedir?

Dışa yönelim davranış problemleri; saldırganlık, öfke, karşıt olma, hiperaktivite ve dikkat eksikliği gibi davranış bozukluklarını içermektedir. İçe yönelim problem davranışlar ise çevre tarafından kolaylıkla fark edilemeyen davranış bozukluklarıdır.

Davranış bozukluğu belirtileri nelerdir?

En sık görülen davranış bozuklukları; hırçınlık, sinirlilik, saldırganlık, inatçılık, yalan söyleme, tırnak yeme, saç koparma, alt ıslatma ve dışkı kaçırma, yeme bozukluğu, karşı gelme, uyku bozukluğu, konuşma bozukluğu, çalma, küfürlü konuşma gibi davranışlardır.