Ziraatten çiftçi belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Ziraatten çiftçi belgesi nasıl alınır?
  2. Ziraat Odası Cks nedir?
  3. Çiftçi belgesi almak için ne gerekli?
  4. Kimler çiftçi sayılır?
  5. Çiftçi kayıt Sistemi Yönetmeliği hangi yıl çıkarılmıştır?

Ziraatten çiftçi belgesi nasıl alınır?

Çiftçi Belgesi için Ziraat Odasına kaydınız olması gereklidir. Ziraat Odasına kayıt yaptırdıktan sonra yıl içinde sınırsız Çiftçi Belgesi alabilirsiniz. Ülkemizde tarımsal faaliyetin belgelenmesi için Çiftçi Belgesi ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Belgesi adında iki belge kullanılmaktadır.

Ziraat Odası Cks nedir?

ÇKS, tarımsal desteklemelerin izlenebilir, denetlenebilir, raporlanabilir ve sorgulanabilirliğinin sağlanmasını; doğru ve sağlıklı değerlendirilmelerin yapılabilmesi için çiftçi bilgilerinin merkezi bir veri tabanında toplanmasını zorunlu kılan bir kayıt sistemidir.

Çiftçi belgesi almak için ne gerekli?

Çiftçi Belgesi Alma Şartları? Kişinin ziraat odalarından çiftçilik yaptığına dair belgeyi temin etmesi gerekir. Çiftçi kayıt formunun doldurulması gerekir. Ekim ya da hayvancılık yapılacak araziye dair tapu fotokopisi ya da kira sözleşmesi gereklidir.

Kimler çiftçi sayılır?

Mal sahibi, kiracı, yarıcı veya ortakçı olarak devamlı veya en az bir üretim dönemi veya yetiştirme devresi tarımsal üretim yapan gerçek ve tüzel kişiler çiftçi sayılıyor. Böylece tarım faaliyetinde bulunan şirketler de tarımsal desteklerden yararlanabilecek.

Çiftçi kayıt Sistemi Yönetmeliği hangi yıl çıkarılmıştır?

MADDE 23 – (1) 16/4/2005 tarihli ve 25788 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmış olup söz konusu Yönetmeliğe yapılan atıflar bu Yönetmeliğe yapılmış sayılır. GEÇİCİ MADDE üretim yılına ilişkin ÇKS başvuruları 30/6/2014 tarihinde sona erer.