Tanzim etmek ne demek hukuk?

İçindekiler:

  1. Tanzim etmek ne demek hukuk?
  2. Tanzim etmek nedir TDK?
  3. Ceza tanzim etmek ne demek?
  4. Tanzim yapmak ne demek?
  5. Formun tanzim tarihi ne demek?
  6. Sözleşme tanzim tarihi ne demek?
  7. Sigortada tanzim tarihi ne demek?

Tanzim etmek ne demek hukuk?

Tanzim kelimesi Arapça kökenli bir sözcük olup düzenleme derleme anlamına gelir. Hukukta, emlakta ve gündelik hayatta kullanımları mevcuttur. ... Tanzim kelimesi tek başına kullanılmaktan çok tamlamalarda kullanılır. Örneğin, emlakta tapu düzenlemelerine verilen genel ad tapu tanzim işleridir.

Tanzim etmek nedir TDK?

Tanzim kelimesi farklı kelimeler üzerinden değişik anlamlara sahip bir sözcüktür. - Sıraya koyma, sıralama, - Düzenleme, düzen verme, ... Bu kelimenin kökeni üzerinden ele alınacak Tanzim etmek ise 'herhangi bir durumu, işleri y ada nesneleri düzene sokma ya da düzenleme' gibi anlamlar üzerinden ele alınabilmektedir.

Ceza tanzim etmek ne demek?

Ceza tanzim ne demek? Karayolları Trafik Kanununun kabahat saydığı ve karşılığında idarî para cezası öngörülmüş fiiller hakkında yetkililerce tanzim edilen tutanağa, Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı denilmektedir.

Tanzim yapmak ne demek?

Türk Dil Kurumu'nın güncel Türkçe sözlük içerisinde paylaştığı bilgilere göre tanzim, sıraya koymak, düzenlemek, yoluna koymak ve düzen vermek anlamlarında kullanılıyor.

Formun tanzim tarihi ne demek?

Belge tanzim tarihi nedir? Düzenleme tarihidir. Poliçenin onaydan geçtikten sonra poliçe girişi esnasında kullanıcı tarafından girilen düzenlenme tarihidir.

Sözleşme tanzim tarihi ne demek?

Poliçenin yada zeyilnamenin düzenlendiği tarih.

Sigortada tanzim tarihi ne demek?

Tanzim tarihi nedir? Poliçenin onaydan geçtikten sonra poliçe girişi esnasında kullanıcı tarafından girilen ve muhasebesel olarak açık olan tarihtir.