Iskele nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Iskele nedir TDK?
  2. Iskele neye denir?
  3. İskele alabanda ne demek?
  4. Istasyon neye denir?
  5. Terminal neye denir?
  6. Balık tutan birine ne söylenir?
  7. Istasyon ve gar neye denir?
  8. Terminal alanı ne demek?

Iskele nedir TDK?

a. (iske'le) 1. Deniz taşıtlarının yanaştığı, çoğu tahta ve betondan yapılmış, denize doğru uzanan yer: “Vapurdan indi, iskeleye çıkar çıkmaz etrafına bakındı.” -S. F. ... İçerilerde bulunan bir yerin kendine en yakın olan deniz taşıtı uğrağı veya demir yolu durağı: Mudanya, Bursa'nın iskelesidir.

Iskele neye denir?

İskele, deniz taşıtlarının sol tarafını ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Büyük yelkenli teknelerde, gemilerde, liman veya marina girişlerinde kolay tanımlanabilmesi maksadıyla kırmızı renkte iskele borda feneri kullanılır. Ayrıca deniz taşıtlarının yanaştığı, karadan denize uzanan yapılara da iskele denir.

İskele alabanda ne demek?

ѻ Alabanda etmek: Gemi dümenini sağa veya sola doğru sona kadar kıvırmak, çevirmek. Alabanda iskele: deniz. ... Geminin baş tarafının sağa dönmesi için dümenin sonuna kadar sola (gemicilik tâbiriyle sancağa) doğru kırılması için verilen kumanda, sancak alabanda. Alabanda vermek: argo.

Istasyon neye denir?

Sirkeci Garı ] Gar, demiryolu üzerinde hareket eden taşıtların ve bu taşıtlarla yolculuk yapan yolcuların gereksinimlerini karşılmak amacıyla yapılmış büyük istasyonlara denir. Genel anlamda daha çok tren için kullanılsa da otobüs terminali çin de ``otogar`` olarak kullanılır.

Terminal neye denir?

Terminal neye denir? TERMİNAL: İnsan veya eşya taşımalarında, araçların indirme, bindirme, yükleme, aktarma yaptıkları ve ayrıca bilet satışı ile bekleme, haberleşme, şehir ulaşımı ve benzeri hizmetlerin de sağlandığı yerdir.

Balık tutan birine ne söylenir?

Balık avına gidenler ve deniz kenarında veya derelerde balık avlayanları gördüğümüzdeki ortak temenni ve dilek "Rast gele"dir.

Istasyon ve gar neye denir?

Genel anlamda daha çok tren için kullanılsa da otobüs terminali çin de ``otogar`` olarak kullanılır. Genellikle demir yolunun geçtiği büyük yerleşim birimlerinin kentin merkezindeki ya da merkezime en yakın konumdaki istasyonlar gar olarak adlandırılırlar.

Terminal alanı ne demek?

TERMİNAL: İnsan veya eşya taşımalarında, araçların indirme, bindirme, yükleme, aktarma yaptıkları ve ayrıca bilet satışı ile bekleme, haberleşme, şehir ulaşımı ve benzeri hizmetlerin de sağlandığı yerdir.