Letarji ne demek tıp?

İçindekiler:

  1. Letarji ne demek tıp?
  2. Laterjik hasta nedir?
  3. Letarji nedir Latince?
  4. Polidipsi nedir tıp?
  5. Nonketotik hiperglisemi nedir?
  6. Obtundation nedir tıp?
  7. Anoreksi nedir tıp?
  8. Polidipsi neden görülür?
  9. Hangi bilinç kaybı daha tehlikelidir?
  10. 3 derece bilinç kaybı nedir?

Letarji ne demek tıp?

Letarji; yorgunluk veya enerji eksikliği, halsizlik durumu olarak tanımlanan bir bilinç düzeyidir.

Laterjik hasta nedir?

Letarjik uyku, yaşama işlevlerinin çok zayıfladığı, çok derin ve patolojik bir uyku durumudur. Uyku durumu günlerce, aylarca, hatta yıllarca sürebilir. Letarji, lethe (bilinçsizlik) ve argia (hareketsizlik) kelimelerinden türetilen Latince bir ifadedir.

Letarji nedir Latince?

Günlerce hatta aylarca sürdüğü hastalar vardır. Letarji kelimesi, lethe yani bilinçsizlik ile argia yani hareketsizlik kelimelerinden türemiş olan Latince bir kelimedir. Letarji durumu halk arasında çoğunlukla bilinçsizlik ve koma hali ile karıştırılan bir durumdur. Fakat koma durumunda kişilerde bilinç kaybı vardır.

Polidipsi nedir tıp?

Kompülsif su içme veya psikojenik polidipsi, susama duymaksızın sürekli veya alışkanlık haline gelen normalden fazla su içme ile karakterize psikiyatrik bir tablodur (1).

Nonketotik hiperglisemi nedir?

Nonketotik hiperglisinemi, mitokondriyal glisin parçalayıcı enzim kompleksinin aktivite eksikli- ğine bağlı glisin yıkımında bozukluk sonucu ortaya çıkan otozomal resesif geçişli doğumsal bir aminoasit metabolizma hastalığıdır.

Obtundation nedir tıp?

İlaç kullanarak ağrıyı kesme; özellikle merkezi sinir sisteminin duyarlılığını önleyici ilaçlarla ağrıyı azaltına veya durdurma; obtundasyon.

Anoreksi nedir tıp?

Anoreksiya nervoza, vücut ağırlığında anormal derecede düşüklük, hissedilen yoğun kilo alma korkusu, ve çarpık kilo algısı ile karakterize edilen bir beslenme bozukluğuna verilen isimdir. Aynı zamanda anoreksi ya da iştahsızlık isimleriyle de bilinir.

Polidipsi neden görülür?

Poliüri- Polidipsi : Hipergliseminin en sık rastlanan semptomudur. İdrar miktarının ozmotik diürezden dolayı artmasıdır. Çok su içme ise sıvı kaybına bağlı dehidratasyon ve susamaya bağlıdır.

Hangi bilinç kaybı daha tehlikelidir?

Bilinç Kaybının Dereceleri Bilinç kaybolmasının en tehlikelisi koma durumudur.

3 derece bilinç kaybı nedir?

1 Derece Bilinç Kaybı = Sözlü ve gürültülü uyaranlara cevap verir. 2 Derece Bilinç Kaybı = Ağrılı uyaranlara cevap verir. 3 Derece Bilinç Kaybı = Tüm uyaranlara karşı tepkisizdir, cevap vermez.