Kandıra hangi Türk boyu?

İçindekiler:

  1. Kandıra hangi Türk boyu?
  2. Kandıra halkı nereden gelmiştir?
  3. Yörük olmak ne demek?
  4. Kandıra eskiden nereye bağlıydı?

Kandıra hangi Türk boyu?

19 Yusuf Halaçoğlu'nun tespitlerine göre, Kandıra'da 1523-1650 yılları arasında şu Türk boyları vardı: Bayındır, Kınık Boyu, Yıva Boyu'na mensub Özbek Cemaati, Türkmen Cemaati, Kızık Boyu'na mensup Danişmend Cemaati, Avşar Boyu'na mensup Döngelli Cemaati, Eymür Boyu.

Kandıra halkı nereden gelmiştir?

1.1. Kandıra'nın Tarihi 7.yy.'da yöre halkının, 1200'lü yıllarda Ege göç kavimleriyle gelen Mis'ler ve Bebrik'lerden oluştuğu ve yine aynı dönemde Megaralı'larında burada yerleştiğinden bahsedilmektedir. Bizanslılar döneminde kente, “KENTRİ” denilmekteydi. Kentri; santral anlamında kullanılmıştır.

Yörük olmak ne demek?

Yörük, göçebe yaşam tarzını seçmiş Türk Halklarına denir. Anadolu'da yaylak-kışlak hayatı yaşayan Türkmen aşiretleri (obaları) için de kullanılır. Anadolu halkının çok önemli nüfus çoğunluğunu oluştururlar.

Kandıra eskiden nereye bağlıydı?

1868 yılından önce Kandıra, Üsküdar kazasına bağlı bir nahiyeydi. Kaza olunca Bağımsız İzmit Sancağı'na bağlandı. Coğrafi durumu, İstanbul, İzmit ve Karadeniz'e yakınlığı sebebiyle Kandıra İstiklal Savaşımız sırasında oldukça yoğun faaliyetlerin meydana geldiği bir yer olmuştur.