Muayenesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Muayenesi ne demek?
  2. Araba fenni muayene ne demek?
  3. Muayene hangi dil?
  4. Araç muayenesi hangi durumlarda yapılır?
  5. Araç muayenesi ne işe yarar?
  6. Genel sağlık kontrolü nedir?
  7. Araç muayenesi hangi durumlarda yapılmaz?
  8. Palpasyonda nelere bakılır?
  9. Aile Hekimi Ne muayenesi yapar?

Muayenesi ne demek?

TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı "Gözden geçirme, araştırma, yoklama, kontrol" olan muayene, Arapça kökenlidir. Muayene tıp alanına; "Bir kimsenin hasta olup olmadığını veya hastalığın ne olduğunu araştırma" anlamına gelmektedir.

Araba fenni muayene ne demek?

Fenni muayene, trafikte bulunan bütün araçların, diğer sürücü ve araçlar için tehlike oluşturmaması amacıyla yapılan kontrollerdir. Bu kontroller düzenli olarak yapılmaktadır. Yeni yasalarla beraber, tüm araçlar yılın belli zamanlarında muayene olmak zorundadır.

Muayene hangi dil?

Muayene kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. Muayene kelimesi Arapça kökenlidir.

Araç muayenesi hangi durumlarda yapılır?

Yeni otomobil yeni sıfır km bir araç satın aldıysanız ilk üç sene boyunca muayeneye ihtiyacınız olmaz. İlk muayeneden sonra ise 2 yılda bir aracınızı muayene ettirmeniz gerekir. ... -Ticari araçlar içinse 1 yaş sonrası her yıl muayene yapılması zorunludur. MUAYENEYE HANGİ DURUMLAR ENGEL OLUR?

Araç muayenesi ne işe yarar?

Araçların muayenesi, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 34. maddesi gereğince zorunlu olan, trafiğe çıkan motorlu ya da motorsuz taşıtların yolcu ve trafik güvenliliğine uygun nitelikleri taşıyıp taşımadığının kontrol edilmesidir.

Genel sağlık kontrolü nedir?

Genel sağlık kontrolü ile farkında olunmayan hastalıkların erken dönemde önüne geçilmesi, hastalık gelişmeden alınacak önlemlerle hastalıkların önlenmesi ve ciddi belirti vermeyen sinsi hastalıkların tedavi edilmesi… Düzenli olarak senede 1 kez yaptıracağınız check up programları hayatınızı kurtarabilir.

Araç muayenesi hangi durumlarda yapılmaz?

Yasalarla belirlenen kurallar nedeniyle randevu alma sürecinde ve muayene öncesinde araçlar için borç kontrolü yapılmaktadır ve trafik para cezası, motorlu taşıt vergisi ve köprü, otoyol borçları sorgulanmaktadır. Borcu olan araçların randevu alınsa dahi, muayenesi yapılamamaktadır.

Palpasyonda nelere bakılır?

Palpasyon. Hastanın söz konusu bölgesinin elle dokunarak muayene edilmesidir. Amaç bölgede herhangi anormal bir şişlik olup olmadığını tespit etmektir. Bu yüzden palpasyon mutlaka bilateral (simetrik) bir şekilde yapılmalıdır.

Aile Hekimi Ne muayenesi yapar?

Aile hekimliği, hastalarında yaş, cinsiyet, organ ya da sistem ayrımı yapmaz, eğitimi dahilindeki tüm hastalara tetkik, teşhis, tedavi ve takip hizmeti verir.