Göz altı ışık dolgusu sonrası nelere dikkat?

İçindekiler:

  1. Göz altı ışık dolgusu sonrası nelere dikkat?
  2. Göz altı ışık Dolgusu zararlı mı?
  3. Göz altında ödem nasıl geçer?
  4. Gözaltı ışık Dolgusu acıyor mu?
  5. Göz altı ışık dolgusu ne kadar gidiyor?

Göz altı ışık dolgusu sonrası nelere dikkat?

Göz altı ışık dolgusu uygulamasından sonra hafif şişlikler meydana gelebilir. Ancak bu şişlikler, 1 hafta içerisinde kaybolur. İşlemin yapıldığı gün sıcak duş almaktan ve hareketli spordan uzak durulmalıdır. Uygulamanın hemen sonrasında normal hayatınıza dönmeniz mümkündür.

Göz altı ışık Dolgusu zararlı mı?

Işık dolgusunda kullanılan dolgu malzemesi cildin doğal yapısıyla uyumlu olduğu için genellikle herhangi bir yan etkiye neden olmadığı gibi gözede zararı yoktur. Göz çevresi oldukça hassas ve riskli bir bölge olduğu için bu işlem mutlaka alanında uzman hekim tarafından yapılması gerekir.

Göz altında ödem nasıl geçer?

Ödem ve şişliklerin görüntüsünü gidermek için, her iki göze buz kesmesiyle göz etrafına dairesel şekilde gezdirerek masaj yapın. Bu uygulama 5 dakikayı geçmesin, salatalık buzlarıda şişlikleri alır ve ödem de geçer. Katı meyve sıkacağında salatalıkları sıkın ve buz kalıplarına koyun.

Gözaltı ışık Dolgusu acıyor mu?

Uygulama öncesinde cild yüzeyine uygulanan lokal anestezik bir krem sayesinde kişiler bu uygulamayı acısız olarak tanımlıyor.

Göz altı ışık dolgusu ne kadar gidiyor?

Göz altı ışık dolgusu geçici bir uygulamadır. Fakat göz altı ışık dolgusu hyalüronik asit ile yapıldığından botoks uygulamalarına göre daha kalıcıdır. Hyalüronik asit, uygulandığı bölgede en az 1 – 1,5 yıl kadar kalıcı bir maddedir.