Kaynakçada Editörlü kitap nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Kaynakçada Editörlü kitap nasıl yazılır?
  2. Kaynakçada kitap nasıl yazılır?
  3. Kitap Kaynakçası nasıl yazılır mla?
  4. Makalede kitap alıntısı nasıl yapılır?
  5. MLA tekniği nedir?
  6. Makalede kitap referansı nasıl verilir?
  7. 2 yazarlı kitap Kaynakçası nasıl yazılır?
  8. Makalede Atıf nasıl yapılır?
  9. Makale yazarken dipnot nasıl verilir?

Kaynakçada Editörlü kitap nasıl yazılır?

Editörlü kitabın tamamına veya editörün yazdığı kısımlara “Kitap-Editörlü” kapsamında atıf yapılır. Editörlü kitabın içindeki bölümlere ise “Kitap Bölümü” türünde atıf yapılır. Editör Adı ve Soyadı (ed.), Kitap Adı (Basım Yeri: Yayıncı, Basım Yılı), Cilt/Sayfa Numarası.

Kaynakçada kitap nasıl yazılır?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül "," işareti konulur.

Kitap Kaynakçası nasıl yazılır mla?

Editörü olan kitaplar Metin içinde kaynak gösterme: ''alıntılanan ifade'' (Editörün Soyadı Sayfa Numarası) Örnek: ''alıntılanan ifade'' (Tüzün 75) Kaynakçada: Editörün soyadı, adı, ed. Kitap adı. Yayım yeri: Yayımlayan, Yayım tarihi. Örnek: Tüzün, Çiğdem, ed.

Makalede kitap alıntısı nasıl yapılır?

10.Alıntı, bir makaleden yapılmışsa, alıntının yapıldığı sayfa numarası parantez içi bilgilerde verilir. Kaynaklar bölümünde ise makalenin sayfa aralıkları bilgisine yer verilmelidir. Makalenin bütününe gönderme yapılmışsa bu kez parantez içi bilgilerde de sayfa aralıkları belirtilmelidir.

MLA tekniği nedir?

MLA formatı tezinizdeki metin için referans göstermelerde (göndermelerde) ve tezinizin sonundaki kaynakçanızın yazımında uyacağınız kuralları içeren bir formattır. ... MLA formatı daha çok dil ve edebiyat alanında kullanılmaktadır ve MLA formatının nasıl olduğu tüm detayları ile farklı internet adreslerinde mevcuttur.

Makalede kitap referansı nasıl verilir?

Metinde Kaynak Gösterme Ödevinizde başka bir kaynaktan aynen alıntı yapıyorsanız bu cümleleri tırnak içine alınız. Alıntı sonunda parantez içinde yazarın soyadını ve sayfa numarasını koymanız yeterlidir.

2 yazarlı kitap Kaynakçası nasıl yazılır?

İki yazarlı kitap kaynakça gösterim şekli: Yazar Soyadı, Adı – 2. Yazar Soyadı, Adı. Kitap Adı. Baskı Yeri: Yayıncı, Baskı Tarihi.

Makalede Atıf nasıl yapılır?

Doğrudan yapılan atıf, alıntılanan cümle(ler)nin kaynaktan bire bir aynı şekilde aktarılmasıdır. Doğrudan yapılan atıflarda, alıntı yapılan kısımlar orijinal kaynaktaki ile aynı heceleme, yazım ve noktalamaya sahip olmalıdır. Orijinal kaynakta heceleme hatası olsa bile değiştirilmeden aynen bırakılmalıdır.

Makale yazarken dipnot nasıl verilir?

Dipnot ve Kaynakça Kullanımı
  1. Makalelerde dipnot ve kaynakça gösteriminde Chicago dipnot sistemi kullanılır.
  2. Kutsal metinlere atıflar dipnotta, sûre adı, sûre numarası ve ayet numarası sırasına göre verilmelidir. (
Daha fazla öğe...