Esnek nedir kısa anlamı?

İçindekiler:

  1. Esnek nedir kısa anlamı?
  2. Esnek biri olmak ne demek?
  3. Esnek sözcüğünün kökü nedir?
  4. Esnek çalışma saati ne demek?
  5. Esnek ekonomi nedir?
  6. Esnek olanlara ne denir?
  7. Esnek düşünmek ne demek?
  8. Elastik Türkçe mi?
  9. Esnek çalışma ne zaman bitecek?
  10. Ekonomi modeli nedir?
  11. Psikolojide bilişsel esneklik nedir?
  12. Bilişsel esneklik özellikleri nelerdir?
  13. Bilişsel esneklik nedir psikoloji?

Esnek nedir kısa anlamı?

Türkçe sözcük, Ön ad halinde (fizik) bir dış gücün etkisi altında uzama, kısalma, eğrilme vb. biçim değişikliklerine uğradıktan sonra, etkinin kalkmasıyla eski biçimini alabilme özelliğinde olan, elastik, elastiki anlamına gelir.

Esnek biri olmak ne demek?

Esnek biri olmak ne demek? Esnek olmak demek, taviz vermek, kontrolü elden bırakmak, disiplinden uzaklaşmak demek değildir. Aksine kontrolü ele almak demektir. Esnek olmak, esnek düşünebilmek bir başarı sanatıdır.

Esnek sözcüğünün kökü nedir?

Fransızca élastique "esnek" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Eski Yunanca elastikós ελαστικός "ittirici" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Eski Yunanca elaúnō, elast- ελαύνω "itmek, sürmek" fiilinden +ikos sonekiyle türetilmiştir.

Esnek çalışma saati ne demek?

Esnek çalışma, çalışma saatlerinin standart mesai saatlerinden farklı saatlere sahip bir çalışma sistemidir. ... Bu nedenle, esnek çalışma sisteminin uygulandığı şirketlerin diğer şirketlere göre mesaiye başlama ve sonlandırma saatleri farklılık gösterir.

Esnek ekonomi nedir?

Esnek ekonomi; kısa süreli, bağımsız sözleşmeli, parça başı/mikro düzeyde ve/veya işlerin var olduğu dijital emek piyasasını tanımlamak için kullanılıyor.

Esnek olanlara ne denir?

Esneklik modülü büyük olan malzemelere katı (rijit), küçük olanlara esnek (fleksibl) malzeme denir.

Esnek düşünmek ne demek?

Esnek düşünme, bilgileri doğrularken ya da düşünceleri değiştirirken akıcı, özgün düşünceler yaratabilme yeteneğidir. Esnek düşünme için dört temel aşama şunlardır: Esnek düşünmenin temel özeliklerinin farkına varma, bir sorun ile ilgili alışılmış düşünceleri belirleme, özgün düşünceler üretme, akıcı düşünceler üretme.

Elastik Türkçe mi?

Elastik, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

Esnek çalışma ne zaman bitecek?

İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer alan bilgiye göre temel usul ve esasları Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde belirlenecek şekilde; kamu kurum ve kuruluşlarında halihazırda uygulanmakta olan 10.00 - 16.00 mesai uygulaması sona erdirilerek 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren normal mesai düzenine geri dönülecektir.

Ekonomi modeli nedir?

Konusu. Eser insanın sınırlı ihtiyaçlarının sınırsız kaynaklardan karşılanması ilmi ve ülkelerin gerektiğinde her türlü mal ve hizmeti üretebilme gücüne sahip olması, iç ve dış harcamalarının borçlanmadan temin edebilmesi adı ve formülüdür.

Psikolojide bilişsel esneklik nedir?

Bilişsel esneklik, bireyin düşüncelerinde esnek olabileceğine dair istekliliği ve davranışlarının sonucunun olumlu olabileceğine dair güvenini içermektedir. Bu esnekliğe sahip birey, davranışlarının sonucunun başarılı olacağı inancındadır.

Bilişsel esneklik özellikleri nelerdir?

Esnek olan birey kişiler arası ilişkilerde kendisini yeterli hisseder. Bilişsel esnekliğe sahip bireyler, atılgan, sorumluluk sahibi, ilgi gösteren ve yaşadıklarını anlamlandırabilen bireylerdir (Martin ve Anderson, 1996, 1998).

Bilişsel esneklik nedir psikoloji?

Bilişsel esneklik, bireyin düşüncelerinde esnek olabileceğine dair istekliliği ve davranışlarının sonucunun olumlu olabileceğine dair güvenini içermektedir. Bu esnekliğe sahip birey, davranışlarının sonucunun başarılı olacağı inancındadır.