Emlak ve Eytam Bankası kim kurdu?

İçindekiler:

  1. Emlak ve Eytam Bankası kim kurdu?
  2. Emlak ve Eytam Bankası hangi yıl?
  3. Cumhuriyet döneminde hangi bankalar?
  4. Darülbedayi kimin döneminde kuruldu?

Emlak ve Eytam Bankası kim kurdu?

TÜRKİYE EMLAK KATILIM BANKASI Milli mücadele yıllarının ardından, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin imarını üstlenmek, inşaat teşebbüslerine destek olmak ve yetimlerin hakkını korumak amacıyla 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasıyla Emlak ve Eytam Bankası adıyla kuruldu.

Emlak ve Eytam Bankası hangi yıl?

Emlak ve Eytam Bankası, Türkiye'de halkın inşaat teşebbüslerini desteklemek, gerekli kredileri sağlamak ve yetim haklarını korumak amacıyla Atatürk'ün talimatları doğrultusunda 3 Haziran 1926 tarihinde kurulan bankadır. İlk sermayesi 20 milyon TL olan bankanın ilk şubesi ise 13 Temmuz 1926 tarihinde Ankara'da açıldı.

Cumhuriyet döneminde hangi bankalar?

Cumhuriyet döneminde kurulan kamu bankalarının önemli bölümü; Türkiye Emlak Kredi Bankası (Emlak ve Eytam Bankası), Sümerbank, Etibank, Denizbank, T.C.

Darülbedayi kimin döneminde kuruldu?

1914 yılında Belediye Başkanı Cemil (Topuzlu) Paşa, belediye meclisinden çıkardığı kararla, bugünkü Şehir Tiyatroları'nın temeli olan Osmanlı Güzellikler Evi anlamına gelen Darülbedayi-i Osmani'nin kurulmasını sağlar. Eğitim amaçlı bu kurumun yöneticiliğine de dünyaca ünlü Fransız tiyatro adamı Andre Antoine atanır.