Yatırım ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Yatırım ne anlama gelir?
  2. Varlik yatirimi nedir?
  3. Işletmeler açısından yatırım nedir?
  4. Yatırımın amacı nedir?
  5. Esnek yatirimlar nedir?

Yatırım ne anlama gelir?

Yatırım kavramı ise, tasarruf edilen belli bir miktar parayı, çeşitli araçlardan faydalanarak büyütmek -ya da en azından muhafaza etmek- anlamına gelir.

Varlik yatirimi nedir?

Varlık yatırımları belli bir vadede kar elde etmek için yapılan yatırımlardandır. Sabit değerlere örnek olarak ise bir işletmeye yapılmış olan yatırımlar verilebilir.

Işletmeler açısından yatırım nedir?

Bir işletmeyi kuran her girişimci yatırım yapmaktadır. ... Buna göre, ülkemizde kabul edilen anlamıyla yatırım; "bir dönem içinde üretim mallarına veya sermaye teçhizatına yapılan ilavelerdir".

Yatırımın amacı nedir?

Yatırım, belirli bir kaynağın ya da değerin, gelir sağlamak amacıyla kalıcı bir biçimde kullanılmasıdır. Tüketim kavramından temel farkı, kullanılan kaynak ya da değerin işlem sonunda tükenmemesidir.

Esnek yatirimlar nedir?

​​​Esnek Birikim Hesabı ile düzenli biriktirin, esnek ödeyin! Esnek Birikim Hesabı, ister kredi kartınızdan ister hesabınızdan vereceğiniz bir talimat ile düzenli birikim yapmanızı sağlar. Esnek Birikim Hesabı ile döviz, altın, yatırım fonu, döviz veya fon sepetlerine yatırım yaparak düzenli olarak biriktirirsiniz!