Hukukta sirküler ne demek?

İçindekiler:

  1. Hukukta sirküler ne demek?
  2. Sirküler bakış açısı nedir?
  3. Sirküler nedir iletişim?
  4. Özelge ve sirküler nedir?
  5. Sirküler mektup ne demek?
  6. Sirküler yazı nedir?
  7. Özelge mukteza nedir ve nasıl istenir?
  8. Kimler özelge talebinde bulunabilir?
  9. Sirkuler YAZI nedir?
  10. Tekit mektubu ne demek?
  11. Bakış açısı ne anlama gelir?
  12. Bakış açısı nasıl?

Hukukta sirküler ne demek?

Sirküler hukuki açıdan Maliye teşkilatını bağlayan ama mükelleflere bir konu hakkında sadece maliyenin görüşünü bildiren yazılardır. Yani mükellefler açısından sirkülerlerin hukuki bağlayıcılıkları yoktur.

Sirküler bakış açısı nedir?

Sirküler: Gelir İdaresi Başkanlığı'nın bir konuya ilişkin görüşlerini yansıtır. Gelir İdaresi Başkanlığı altında faaliyet gösteren denetim birimlerini bağlamakta iken doğrundan Maliye Bakanı'na bağlı olarak çalışan denetim birimlerini bağlayıcı özelliği olmayan tüm mükelleflere yol gösteren idari yazılardır.

Sirküler nedir iletişim?

Sirküler daha çok geleceğe dair olaylar veya uygulamaları içeren bir takım şirket iş yazılarıdır. Genellikle toplu olarak iletişim amacı ile kullanılabilir ya da sadece ilgili şahıslara nezaket ya da önemseme mesajı biçiminde de gönderilebilir.

Özelge ve sirküler nedir?

Sirküler; vergi inceleme elemanlarını, rapor okuma komisyonlarını bağlayan, vergi tarhiyatı, ceza ve gecikme faizine karşı mükellefi koruyan bir nitelikte iken; özelgeler bağlayıcılığı sınırlı, vergi tarhına engel olmayan mahiyettedir.

Sirküler mektup ne demek?

Geniş kapsamlı dağıtımlar veya duyurular için basılan bir sayfa veya broşür vasıtasıile yapılan ilanlara sirküler veya genelge denir. Sirküler ile çok sayıda kişiye aynı anda bir faaliyeti, bir haberi veya bir isteği bir nevi iş mektubu ile duyurmak ve zaman tasarrufu sağlamak mümkündür.

Sirküler yazı nedir?

Geniş kapsamlı dağıtımlar veya duyurular için basılan bir sayfa veya broşür vasıtası ile yapılan ilanlara sirküler veya genelge denir. Sirküler ile çok sayıda kişiye aynı anda bir faaliyeti, bir haberi veya bir isteği bir nevi iş mektubu ile duyurmak ve zaman tasarrufu sağlamak mümkündür.

Özelge mukteza nedir ve nasıl istenir?

Özelge (mukteza): Mükelleflerin ve vergi sorumlularının vergi durumları ve vergi uygulaması bakımından, kendilerince açık olmayan ve tereddüt ettikleri konular hakkında yazılı olarak açıklama talebinde bulunmaları üzerine yetkili makamlarca kendilerine verilen yazılı görüşü ifade etmektedir.

Kimler özelge talebinde bulunabilir?

Kimler Özelge Talebinde Bulunabilir? Mükellefler ile verginin ödenmesi açısından vergi dairesine karşı sorumlu olan vergi sorumluları özelge talebinde bulunabilir. ... Mükellef ve vergi sorumlularının yetki belgesine sahip kanuni temsilcileri veya vekilleri özelge talep edebilecektir.

Sirkuler YAZI nedir?

Geniş kapsamlı dağıtımlar veya duyurular için basılan bir sayfa veya broşür vasıtasıile yapılan ilanlara sirküler veya genelge denir. Sirküler ile çok sayıda kişiye aynı anda bir faaliyeti, bir haberi veya bir isteği bir nevi iş mektubu ile duyurmak ve zaman tasarrufu sağlamak mümkündür.

Tekit mektubu ne demek?

8) Tekit (Pekiştirme-Üsteleme) Mektupları: Mektup gönderilen kişiler veya işletmeler, herhangi bir nedenden dolayı cevap vermeyi unuturlar ya da cevap beklendiğini fark etmezlerse, cevap verilmesini sağlamak üzere tekit (pekiştirme) mektupları yazılır. ... Bu mektuplar iki kopya halinde hazırlanır ve imzalanır.

Bakış açısı ne anlama gelir?

Bakış açısı ne demek edebiyat? Bakış açısını şöyle tarif edebiliriz: Herhangi bir varlık, olay ve insan karşısında, sahip olduğumuz dünya görüşü, hayat tecrübesi, kültür, yaş, meslek, cinsiyet, ruh hali ve yere göre aldığımız algılama, idrak etme ve yargılama tavrıdır.

Bakış açısı nasıl?

Bakış açısı mı?” yoksa “Bakışaçısı mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Bakışaçısı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Bakış açısı şeklinde olmalıdır.